Foto: Viega-wc-bedieningsplaat-visign-

Viega Visign wc-bedieningsplaat

Infrarood Viega Visign for Public bediende wc-bedieningsplaat

Viaga Visign wc-bedieningsplaat. Infrarood Viega Visign for Public bediende wc-bedieningsplaat.

Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van contactloze bedieningsplaten in toiletten van openbare gebouwen aan te bevelen. Viega biedt hiervoor een oplossing met de recent uitgebreide serie Visign for Public. De bediening van de nieuwe Visign for Public 5 en Visign for Public 6 verloopt comfortabel en contactloos via infrarood. De Visign for Public 5 kan daarnaast ook nog mechanisch worden bediend.

De nieuwe Visign for Public varianten zijn een doorontwikkeling op de bekende Viega techniek voor elektrische bediening. De techniek maakt onderscheid tussen bediening dichtbij en veraf. Veraf -op een afstand van 45 tot 55 centimeter- is er over het algemeen een automatische spoeling. Deze wordt met een korte vertraging geactiveerd nadat de gebruiker buiten het bereik van de bewegingsmelder komt. Dichtbij -tot circa 3 centimeter- kan de gebruiker de spoeling zelf activeren door de hand voor de spoelknop te houden. Deze functie is met name van belang wanneer er bijvoorbeeld voor reiniging een extra spoelbeurt nodig is, of wanneer de gebruiker binnenkomt op het toilet. Een spoeling kan ook zelf contactloos worden geactiveerd na iedere automatische spoeling.

Extra functies
Visign for Public 6 is uitgevoerd met een functie die herkent met hoeveel water er moet worden gespoeld. Wanneer deze extra functie geactiveerd is, wordt afhankelijk van de verblijfsduur, volledig of gedeeltelijk gespoeld (spoelhoeveelheid: 4½, 6 of 9 liter). Zo wordt altijd met de juiste hoeveelheid gespoeld en geen onnodig water verspild.

De Visign for Public 5 biedt bij onverhoopte stroomuitval de extra mogelijkheid om de bedieningsplaat mechanisch te bedienen. Zowel met de infrarood als met de mechanische spoeling wordt bij dit model altijd volledig gespoeld. Deze spoelhoeveelheid kan -net als bij de elektrische uitvoering- op 6 of 9 liter worden ingesteld.

Viega biedt hiervoor een oplossing met de recent uitgebreide serie Visign for Public. De bediening van de nieuwe Visign for Public 5 en Visign for Public 6 verloopt comfortabel en contactloos via infrarood.Design
Alle modellen van de Visign for Public serie zijn extreem robuust en beveiligd tegen diefstal. Daarmee zijn de bedieningsplaten bestand tegen het intensieve gebruik dat kenmerkend is voor openbare toiletten, bijvoorbeeld in stadions, etc. Het gladde oppervlak vereenvoudigt het reinigen en biedt daarmee optimale hygiënische omstandigheden.

Visign for Public 5 en Visign for Public 6 zijn vervaardigd van roestvaststaal en worden geleverd in geborsteld of wit gelakte roestvast stalen uitvoering. De bedieningsplaten zijn te combineren met nagenoeg alle spoelkasten van Viega en daarmee ook geschikt voor inbouw in bestaande spoelkasten. Wanneer er geen stroomaansluiting beschikbaar is, kan de bedieningsplaat ook op batterijen werken. In de besturing van de plaat is de zogenaamde Viega Hygiene+ functie geïntegreerd. Met een optionele programmeerset kan een spoelprogramma worden geactiveerd, waarmee iedere 24, 72 of 168 uur automatisch een spoeling van 3, 6 of 9 liter wordt gestart.

Meer informatie: www.viega.nl

Publicatiedatum: 23 december 2012

 

Reacties