De voor- en nadelen van soorten toiletten

Staande toiletten, zwevende wc's en douchetoiletten - er bestaan een hoop verschillende toiletsoorten. Duik mee in de wondere wereld van het toilet!

Kort samengevat zijn er vijf soorten toiletten

  1. Hangende/zwevende toiletten
  2. Staande toiletten
  3. Douchetoiletten
  4. Bidets
  5. Urinoir

Hangende/zwevende toiletten

Het is het nummer één toilet van deze tijd. Een zwevend toilet is aan de achterzijde bevestigd tegen de muur door middel van een inbouwreservoir. Hierdoor blijft er ruimte over aan de onderzijde van de pot waardoor er een zwevend effect ontstaat. Dit zorgt voor een ruimtelijk en open gevoel.

Het inbouwreservoir van zo'n toilet wordt in/achter de muur bevestigd. Deze muur kun je na installatie betegelen en afwerken op een andere manier. Door deze afwerking heeft een hangend toilet een moderne en minimalistische look. De kleur van je drukplaat kun je tevens afstemmen op bijvoorbeeld je kraanwerk en/of de kleur van je toiletpot.

                                                 

Hangtoiletten zijn verkrijgbaar met verschillende spoelranden. Zo kun je de spoelrand en de toiletkeuze goed laten aansluiten bij jouw wensen. Bij verschillende soorten spoelranden kun je bijvoorbeeld denken aan een randloos spoelsysteem, standaard spoelrand of een dunne spoelrand.

Een hangend toilet met randloos spoelsysteem heeft geen spoelrand. Dit maakt het gemakkelijker om het toilet grondig te reinigen en zo blijven er geen bacteriën achter de rand hangen.

Staand toilet

                              

Een staand toilet is een traditioneel, klassiek model en staat op de vloer. Het is een sterk en stevig toilet waar je altijd van op aan kunt. Heb jij een klassieke badkamerinrichting? Dan past een staand toilet perfect in het geheel. Je kunt een staand toilet uiteraard ook toepassen in andere badkamerstijlen.

Bij de keuze voor een staand toilet is het belangrijk om eerst de plek van de afvoer te bepalen en uit te zoeken met welk type aansluitbuis je te maken hebt. Noteer daarom het type watertoevoer en duik daarna in de collectie staande toiletten. Kies vervolgens het spoelsysteem, de spoelrand en het gewenste model en de kleur.

Japans toilet

Een douche wc - ook wel een Japans toilet genoemd - betekent hygiënisch én ontspannen genieten van elk toiletbezoek. De douche wc is een toilet waarbij je je na het toiletbezoek met water reinigt. Hiervoor is in het toilet een mini douche ingebouwd die water op lichaamstemperatuur sproeit. Het zorgt voor een heerlijk fris gevoel en bovendien hoef je geen toiletpapier meer te gebruiken.

Er bestaan diverse soorten douche wc’s op de markt. Sommige zijn uitgerust met een föhn die na het sproeien warme lucht blazen. Andere douche wc’s hebben innovatieve functies zoals een verwarmde wc-bril of een extra reinigende spoeltechniek.  

                                       

Een douchetoilet heeft een hoop voordelen

Met een douche wc maak je van je badkamer of toiletruimte een paradijs. Na elk toiletbezoek heb je een schoon en fris gevoel. Het is hygiënisch en comfortabel dankzij het water waarvan je de temperatuur zelf instelt. Daarnaast is een douche wc ook milieuvriendelijk. Je gebruikt immers geen toiletpapier meer.

Bidet toilet

Op en top hygiëne met het bidet toilet! Je ziet het vooral op vakantie in warme landen, maar ook in Nederland kiezen steeds meer mensen ervoor om hun toilet of badkamer uit te breiden met een bidet. Met dit sanitaire hulpmiddel kun je je intieme zone grondig reinigen, zonder dat hier toiletpapier aan te pas komt.

                                         

Last but not least - een bidet toilet bespaart een hoop geld! Nu je geen toiletpapier meer hoeft te kopen, spaar je een hoop geld uit. Zo bespaart een gemiddeld huishouden tot wel tientallen euro's per jaar. Dat klinkt als muziek in de oren toch?

Urinoir

Een urinoir is een speciale wc voor mannen. Deze is bevestigd tegen/in de muur en op zo'n hoogte dat mannen hier eenvoudig gebruik van kunnen maken. Je ziet het met name terug in restaurants, maar ook steeds vaker bij mensen thuis. Het is een hygiënische oplossing voor mannen die graag staand naar de wc gaan.

Trends voor toiletten

Voor alles zijn trends - dus ook voor toiletten! Zo zie je tegenwoordig steeds meer zwarte wc's, maar ook in materialen zijn er trends. Matte materialen worden steeds vaker ingezet voor modieuse en moderne toilleten.