Foto: press_2013//villeroy-en-boch-omnia-toilet.jpg

Milieuvriendelijke innovaties en eenvoudige installatie

Omnia GreenGain, proDetect en SupraFix bepalen de nieuwe norm

Omnia GreenGain, proDetect en SupraFix bepalen de nieuwe norm. www.onlinebadkamerdesign.nl

Innovatie geworteld in traditie. Wat op het eerste gezicht een tegenstelling lijkt, laat zich verklaren met een bedrijfsverleden van ruim 260 jaar. Vanaf het begin vormen inventieve slimheid en de moed om nieuw terrein te betreden de kern van het bedrijfsconcept van Villeroy & Boch. Er worden voortdurend nieuwe processen, materialen, producten en productcategorieën ontwikkeld die niet alleen steeds iets nieuws, maar ook iets beters te bieden hebben. De klant profiteert van de functionaliteit en ontwerpen die het dagelijks leven gemakkelijker en comfortabeler maken.

Omnia GreenGain - nieuwe mijlpaal op het gebied van waterverbruik

Omnia GreenGain is het eerste wandcloset met slechts 3,5 liter water per spoelgang. Dit is een vermindering van 2,5 liter per spoelgang bij een normaal spoelvolume: een besparing van maar liefst veertig procent. Als in het dubbele spoelsysteem voor het lagere spoelvolume wordt gekozen, verbruikt het toilet slechts twee liter water per spoelgang. De nieuwe Omnia GreenGain is zeer aantrekkelijk voor nieuwbouwprojecten of uitgebreide renovaties.

Het voordeel van Omnia GreenGain is overduidelijk: eenvoudig water en daarmee kosten besparen. Het ontwerp van Omnia GreenGain is gebaseerd op de productlijn Omnia architectura. Het closet heeft een hydromechanisch geoptimaliseerd, tijdloos ontwerp dat met de drie waterinlaten zorgt voor een uitmuntend doorspoelresultaat.

Het toilet is even eenvoudig te plaatsen als traditionele modellen. In samenwerking met Viega is voor Omnia GreenGain een inbouwsysteem ontwikkeld. Dit bestaat uit een compleet bevestigingssysteem met installatieframes, een waterdistributeur en een geoptimaliseerde stortbak met dubbele spoelfunctie. De installatie vindt plaats met DN 90/80-leidingen (System II) en voldoet aan de Europese norm EN 12056.

proDetect - het revolutionaire urinoirspoelsysteem met radartechnologie

Met het innovatieve urinoirspoelsysteem proDetect zorgt Villeroy & Boch voor een doorbraak op het gebied van spoelsystemen door de integratie van radartechnologie - een unicum in traditionele keramische urinoirs.

Het ultramoderne 24 GHz HF-radarsysteem 'herkent' wanneer en hoe lang een urinoir wordt gebruikt. Als een gebruiker langer dan tien seconden voor het urinoir staat, wordt het spoelprogramma na de gebruiksperiode geactiveerd. De spoelgang begint echter pas drie seconden nadat de gebruiker zich van het urinoir heeft verwijderd. De radar is zo gevoelig dat hij zelfs de kleinste beweging waarneemt, zoals ademhaling. Het systeem kan zo het verschil waarnemen tussen mensen en stilstaande objecten, zoals de kar van het schoonmaakpersoneel.

proDetect biedt talloze voordelen voor openbare en semi-openbare ruimten. Het ontwerp is vandalismebestendig en betrouwbaar. Alle technologie is weggewerkt achter het keramische urinoir, er kan dus niet mee worden geknoeid. Omdat er geen sensoren in de sifon zijn aangebracht, werkt het systeem altijd betrouwbaar en wordt de werking niet verstoord door vreemde voorwerpen of urine-/kalkafzettingen. De sifon hoeft niet regelmatig te worden vervangen of onderhouden, wat een welkome kostenbesparing oplevert.

Bovendien zijn er met de proDetect verschillende spoelvolumes mogelijk. Afhankelijk van de vereisten kan per spoelgang 0,8 l, 2, 3 of 4 liter water worden verbruikt. Bovendien beschikt het systeem over een 'stadiumstand' voor perioden van intensief gebruik. Als het urinoir in korte tijd zeer regelmatig of onafgebroken wordt gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de rust in een voetbalstadion, stelt het systeem zich automatisch opnieuw in en spoelt het slechts eenmaal per minuut plus de tijd die de laatste gebruiker nodig heeft om van het urinoir weg te lopen. Met de zelfspoelfunctie, die automatisch 24 uur na het spoelen opstart, wordt de sifon gereinigd en wordt ophoping van afzettingen of het ontstaan van nare luchtjes door een lage waterstand voorkomen.
Nog een voordeel: het systeem is eenvoudig te plaatsen omdat alle technologie op de standaard waterinlaten wordt gemonteerd en dus achter het keramische onderdeel wordt weggewerkt. proDetect is wereldwijd goedgekeurd en werkt op 110 V en 240 V of op een 2D Li-ion batterij. Door de zelfdiagnosefunctie is een betrouwbare werking gewaarborgd.

proDetect is leverbaar voor de volgende urinoirs van Villeroy & Boch: Omnia architectura, Omnia classic, Omnia classic compact, Omnia pro, Subway en Sunberry.

SupraFix - innovatie in closetophanging

SupraFix, het innovatieve gepatenteerde systeem van Villeroy & Boch, bepaalt de nieuwe norm op het gebied van wandclosetmontage. Niet alleen de installatie van het closet is met SupraFix veel eenvoudiger; ook de closetzitting kan in een mum van tijd worden bevestigd. Doordat er niet langer traditionele montagegaten zijn vereist, behoren de onaantrekkelijke kunststof kappen tot het verleden. Het resultaat: een strak design dat veel onderhoudsgemak oplevert.

Het idee achter SupraFix is eenvoudig: de gaten in het keramische oppervlak voor de montage worden ook gebruikt om de closetzitting te bevestigen - intelligente 2-in-1 functionaliteit. Bij de eerste stap wordt het speciaal ontwikkeld verbindingsstuk dat exact overeenkomt met de afstand tussen de borgpennen, met schroeven aan de wand gemonteerd wat een precieze plaatsing mogelijk maakt. Het SupraFix systeem ondersteunt het gehele closet zodra de bevestigingsschroeven in de openingen van de closetzitting zijn geplaatst. De closetzitting kan vervolgens precies worden gepositioneerd door de bevestigingsschroeven met een inbussleutel. Hoewel de monteur het closet van bovenaf bevestigt en de schroeven verticaal aandraait, wordt het closet dankzij de intelligente geleiderails van het bevestigingssysteem zowel verticaal als horizontaal aan de wand aangedraaid. Met dit systeem kan de montage door slechts één monteur, zonder assistentie worden uitgevoerd.

SupraFix is leverbaar voor het nieuwe Memento closet, het closet van de nieuwe premiumcollectie La Belle en voor Subway 2.0, de volgende generatie van deze geslaagde collectie.

Publicatiedatum: 8 mei 2009

Reacties