Foto: press_2013//Pressalit-closetzitting-colour-blend.jpg

Collectie closetzitting Colour Blend Pressalit

Verfrissende kijk op closetzittingen met Colour Blend Pressalit

Verfrissende kijk op closetzittingen met Colour Blend Pressalit.

De Deense fabrikant Pressalit Seats brengt in samenwerking met het Nederlandse designerduo Scholten & Baijings een nieuwe collectie closetzittingen met de naam Colour Blend op de markt. Deze collectie maakt indruk door een minimalistisch design, aansprekende decors en kwaliteit. Daarmee zorgen de zittingen voor een verfrissend nieuwe kijk op sfeer in de badkamer!

Vanaf het begin van de gezamenlijke ontwikkeling stond de wens centraal om door design een nieuwe, toekomstwijzende richting in te slaan. De fabrikant heeft een reputatie opgebouwd in aantrekkelijke closetzittingen die de mogelijkheid bieden de badkamer naar eigen wens in te richten. Met de nieuwe collectie wordt het assortiment uitgebreid met een stijlvolle, ultramoderne verschijning.

Dan Boyter, Executive Vice President van Pressalit A/S: 'We zijn van oudsher bekend door goede kwaliteit en aansprekende vormgeving. Deze reputatie wilden we met de samenwerking met Scholten & Baijings opnieuw onderstrepen. Onze hooggespannen verwachtingen van deze jonge designers werden niet beschaamd. Zij gaan op een verfrissende en onconventionele manier om met kleuren en patronen. Dat past perfect binnen ons bedrijfsconcept en bij onze doelstelling om in ons marktsegment aansprekende designproducten te bieden.'

Colour Blend – een kleurrijke collectie
De modellen uit deze inspirerende collectie kenmerken zich door aansprekende kleuren, decors en materialen. Door het design – doordrongen van stijlvolle, geometrische patronen – wordt de hoogwaardigheid van het materiaal op kunstzinnige wijze onderstreept.

Binnen Pressalit gaat men ervan uit dat de nieuwe, toekomstgerichte collectie van hoogwaardige closetzittingen jonge mensen over de hele wereld zal aanspreken. Zij zullen in deze collectie nieuwe mogelijkheden vinden om individuele accenten te leggen in de badkamer naar eigen stijl. Tegelijkertijd laat Pressalit zien wat de markt op het gebied van design van de organisatie mag verwachten.

Internationaal werkzaam designerduo
De gerenommeerde designers Scholten & Baijings zijn veelvuldig bekroond met diverse onderscheidingen. De jongste bekroning is de 'Wallpaper Design Award 2013'. De ontwerpen van dit designerduo onderscheiden zich door geometrische vormen en opvallende details.

De beide designers – die ook werkzaam zijn voor ondermeer het Deense woonmerk Hay en het Nederlandse meubelmerk Pastoe – spelen met frisse kleuren, die de door hen ontworpen producten een onconventionele, moderne uitstraling geven. Nu hebben ze zich ook toegelegd op het thema “closetzittingen”.

‘Deens design heeft al vele jaren een goede naam. Onze samenwerking met Pressalit Seats biedt ons de mogelijkheid bij te dragen aan versterking van die goede naam. De medewerkers van deze organisatie zijn echte professionals. Wij hebben ons laten inspireren door hun manier van werken met hoogwaardige materialen. Omdat goede kwaliteit ons na aan het hart ligt, was het voor ons niet moeilijk om te beslissen over deze samenwerking’, aldus Designer Carole Baijings.

De nieuwe, gestippelde closetzittingen zijn ingedeeld in vier verschillende belevingswerelden; 'White Basics', 'Solid Grey', 'All Natural' en 'Black Tones'.

Meer informatie: www.pressalit.nl

Publicatiedatum: 27 maart 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties