Douchewc: superhygiënisch en nog veel meer voordelen

In veel Aziatische landen is een douchewc heel gewoon. En ook hier wordt hij populairder. Ontdek alle voordelen van de Geberit AquaClean douchewc.

In veel Aziatische landen is het gebruik van een douchewc de normaalste zaak van de wereld. Toiletpapier wordt er bijna niet meer gebruikt. En als je hier goed over nadenkt, is dat ook helemaal niet zo gek. Een douchewc heeft namelijk verschillende voordelen boven de traditionele wc zoals wij hem kennen.

De douchewc reinigt je billen namelijk met water. En water is verfrissend, hygiënisch, reinigend en bijzonder comfortabel. Benieuwd naar alle voordelen? We nemen ze kort met je door:

Hygiënisch
Het is eigenlijk heel gek: onze handen wassen we standaard met water, we zouden dit niet snel alleen met papier doen. Maar na toiletbezoek gebruiken we geen water maar (schurend) toiletpapier of natte doekjes. Terwijl water natuurlijk vele malen hygiënischer is. Het grootste voordeel van een douchewc is dan ook het hygiënische aspect.

Milieuvriendelijk
Ook dit zal je niet vreemd in de oren klinken: je hebt veel minder papier nodig wanneer je een douchewc gebruikt. Door hier flink op te besparen zorg je er niet alleen voor dat er minder bomen gekapt hoeven te worden, er wordt ook bespaard op water en stroom doordat er minder toiletpapier gefabriceerd hoeft te worden.

Fris gevoel
Als je weleens een douchewc hebt gebruikt weet je het: het geeft je een heerlijk fris gevoel. Veel frisser dan bij toiletpapier. En dat is helemaal het geval wanneer je kiest voor een douchewc met luxe opties als: geurafzuiging, föhn of of voorverwarmde toiletzitting.

Comfortabel
Schurend toiletpapier kan voor irritaties zorgen, zeker als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt. Bij een douchewc heb je hier uiteraard geen last van: reinigen met warm water is supercomfortabel.

Geberit heeft als gerenommeerd sanitairmerk een uitgebreide collectie douchewc's onder de noemer Geberit AquaClean. De AquaClean is een toilet en bidet in één met een gepatenteerde, ingebouwde douchefuntie, de WhirlSpray. Deze WhirlSpray zorgt ervoor dat je onderlichaam comfortabel gereinigd wordt met warm water. Dat gebeurt met een zachte, pulserende straal voorzien van duizenden luchtbelletjes. Dit zorgt voor een optimale reiniging, terwijl het tegelijk zacht aanvoelt. Daarnaast heb je met het AquaClean toilet ook extra comfortfuncties zoals een ingebouwde geurzuivering en een warmeluchtföhn. Er zijn verschillende AquaClean modellen.

AquaClean Mera

De Geberit AquaClean Mera is de populairste douchewc van Europa. Dit zwevende toilet beschikt over de WhirlSpray douchetechnologie, geurafzuiging en randloos sanitairkeramiek met TurboFlush spoeling. Bovendien beschik je met de Mera over een uniek 'Welkomprogramma'. De onderkant van het toilet wordt subtiel verlicht, het toiletdeksel opent en sluit automatisch en je hebt de beschikking over een verwarmde bril.

AquaClean Sela

De Geberit AquaClean Sela ziet er erg elegant uit. Met zijn fraaie, stijlvolle design past de douchewc in bijna elk badkamerdesign. Daarnaast beschikt de Sela ook over de WhirlSpray douchetechnologie, effectieve TurboFlush spoeling randloos en gemakkelijk te reinigen wc-keramiek en een automatisch ontkalkingsprogramma. Handig is bovendien het discrete oriëntatielicht aan de muurkant van de Sela, ideaal voor in het donker.

AquaClean Tuma

De Geberit AquaClean Tuma heeft een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding met ook weer luxe functies als de WhirlSpray, geurafzuiging, verwarmde wc-zitting en de warmeluchtföhn. Bovendien is de Tuma beschikbaar als vloerstaand model en als losse toiletzitting. Bij een losse toiletzitting heb je precies dezelfde functionaliteiten als bij het complete systeem. Deze zitting is op vele bestaande toiletten te monteren.

Ook te bedienen met je smartphone

Je kunt de uitgebreide functies van de Geberit AquaClean tegenwoordig zelfs bedienen met je smartphone. In de app regel je je persoonlijke instellingen voor douchestraalsterkte, douche-armpositie en oscillatie. Maar ook voor de verwarming van de wc-zitting, de geurzuivering en de warmeluchtföhn. Je kunt hiermee zelfs op reis douchewc's in hotels aanpassen aan jouw wensen.

Zelf ervaren?

Niks overtuigt beter dan je eigen ervaring. Daarom is het verstandig een douchewc zelf te ervaren en uit te proberen. Geberit biedt in haar AquaClean Experience Center in Nieuwegein hier volop de mogelijkheid voor. Wil je een douchewc voor een langere periode en in alle privacy eens uitproberen? Bezoek dan één van de vele hotels waar een AquaClean douchewc aanwezig is.

Kijk op de site voor de testmogelijkheden en vind alle informatie over het reinigen met water: www.geberit-aquaclean.nl.