Infrarood Sauna

Deze infraroodsauna van Cerdic is een paradijsje in eigen huis en prima toepasbaar in elke woonomgeving. Een groot voordeel is dat deze infraroodsauna een zeer laag energieverbruik heeft.  

Infraroodsauna Cerdic

Deze infraroodsauna van Cerdic is een paradijsje in eigen huis. Het is prima toepasbaar in elke woonomgeving. Een groot voordeel is het feit dat deze infraroodsauna een zeer laag energieverbruik heeft. Door het gebruik van deze sauna vindt er geen vochtontwikkeling plaats zodat schimmelvorming uitblijft en het onderhoud minimaal.

 

Het infrarood saunasysteem berust op stralingswarmte. Dit betekent dat de cabine nooit te groot gebouwd wordt, daar het de bedoeling is dat het lichaam rondom aangestuurd wordt met infrarood warmte. De stralers met een lengte van 60 cm worden ingebouwd in de wanden en bij de voorwand in de hoeken geplaatst. De A-kwaliteit Red Cederhout zorgt voor verdere optimalisering van de werking bij dit systeem.

 

De gezonde noodzakelijke warmte van de zon, niet te verwarren met ultraviolet, wordt infrarood genoemd. Infrarood is die straling van de zon die het meeste warmte levert. Alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infrarood-energie nodig. Helaas krijgen wij op aarde door de vergevorderde industrialisatie steeds minder infraroodstraling; de smog houdt infrarood tegen. Hierdoor ontstaan eerder spanningen, ziekten e.d. en vermindert onze weerstand.

Infraroodstraling

Door transpiratie wordt het lichaam gezuiverd van o.a. toxische stoffen (afvalstoffen). Daarnaast wordt de doorbloeding geoptimaliseerd, de stofwisselingsprocessen gestimuleerd en de huidstofwisseling gereguleerd. Door met de infraroodstraling in het lichaam veel warmte op te wekken (kunstmatige koorts) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd, waardoor de totale weerstand verbetert.

Met de infrarood-warmte-techniek kan het lichaam zich d.m.v. transpiratie ontdoen van bijvoorbeeld alcohol, nicotine, zware metalen zoals: lood, cadmium, nikkel, etc. Het lichaam wordt gezuiverd. Tevens ontlast dit transpiratieproces de nieren, waardoor de functie van deze organen zich kan verbeteren.

Goed bij gewrichtsklachten

Een infraroodsauna is ook zeer goed te gebruiken bij onder andere gewrichtsklachen, spierklachten en doorbloedingsstoornissen. Maar behalve dat blijft deze cabine ook heerlijk om in te relaxen en te onthaasten op een gezellige manier in huis.
De prijzen van de Cerdic infraroodsauna's zijn vanaf € 2.000,-.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.cerdic.nl