Profielfoto van Mastello
Mastello
Zuiderloswal 45, 1216 CJ Hilversum
maandag
09:30 - 17:00
dinsdag
09:30 - 17:00
woensdag
09:30 - 17:00
donderdag
09:30 - 17:00
vrijdag
09:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Retro in de badkamer?

Een vintage badkamer? Retro badkamermeubels, gouden kranen en grafische tegels zijn hip!

Vintage, retro en nostalgie! Termen die een bepaalde sfeer en gevoel bij ons oproepen. Het doet je denken aan ronde vormen, warme kleuren en grafische prints. En bovenal maken retro items je interieur een stuk persoonlijker. Maar hoe vertaal je deze trend naar een badkamer?

Een badkamer kenmerkt zich vaak door de strakke en harde lijnen. Denk maar eens aan badkamermeubels en tegels. Vaak vierkant of rechthoekig van vorm, maar zelden rond. Om een badkamer vriendelijker te maken in vormentaal kun je ronde vormen toevoegen. Denk aan een ronde of ovale wasbak die je op je badkamermeubel plaatst. En ook de spiegel is een belangrijk pronkstuk in de badkamer. Voor een echte retro beleving, plaats je een ronde toog spiegel.

Op het inspiratiebeeld zie je het effect van een ovale wasbak in combinatie met een warme kleur houten wastafel. Ook de toog spiegel zorgt voor een echt statement in je retro badkamer. Door de opstelling te spiegelen creëer je ook nog eens rust en spreken de vormen meer.

In de wereld van sanitair is er een hoop verandert. Op alle vlakken heeft ontwikkeling plaats gevonden. Niet alleen spiegels en wasbakken zijn veranderd van vorm en materiaal, maar ook de tegels spelen een belangrijke rol. Je kunt kiezen voor een ruitvormige tegel, een hexagon tegel of visgraatverband. Deze vormen en motieven zijn geïnspireerd op de grafische prints vanuit de retro.

Een retro badkamer kenmerkt zich niet alleen door repeterende en ronde vormen, ook de materialen spelen een belangrijke rol. Denk maar eens aan de terugkeer van Terrazzo en houten wastafels. Ook de messing en koperen kranen zijn geïnspireerd op het retro tijdperk. Daarnaast creëren ze ook een chique look in de badkamer. Kijk dus goed naar de materialen die je toepast. Ze zijn in balans als er voldoende diversiteit is. Denk aan een houten wastafel in combinatie met een rvs waskom. En zo betegel je de wand met een Terrazzo tegel, eventueel met een lambrisering. En laat je uit de wand koperen kranen komen.

Een vintage item maakt je interieur een stuk persoonlijker, denk verder dan de standaarden. Een retro spiegel kan juist heel goed en zorgt voor extra sfeer. Een persoonlijk opbergdoosje uit de kringloop of een vintage keramieken mok om je tandenborstels in op te bergen zorgen ervoor dat het jouw unieke retro badkamer wordt!

Warme kleuren spelen de boventoon, ze zijn een perfecte match met naturel tinten als basis. Denk aan naturellen als crème, grijs en bruin. Je kunt ook extra pit creëren door ze te combineren met koele tinten als blauw en groen. Retro kleuren verschillen van terracotta tinten, okergeel, vergrijsd roze, petrol blauw, legergroen en jadegroen. Je kunt ze onderling combineren of een bewuste keuze maken voor een specifieke kleur die je als accent laat terugkomen. Zo is de terracottakleur terug van weggeweest. En eerlijk is eerlijk, hij is niet meer weg te denken uit de huidige interieurtrends.

Zo’n retro badkamer klinkt gedateerd, maar dat is het absoluut niet! Laat je inspireren door de vormen, kleuren en het materiaalgebruik. En je zult zien dat je badkamer hipper dan ooit is.