Foto: 56994

Nieuw: kranenserie Squadra met 17 kleuropties en eenvoudige installatie

Luca Sanitair breidt zijn assortiment uit met de kranenserie Squadra van het Italiaanse merk Bongio.

De bedrijven hadden het gezamenlijke doel om een veelzijdige en tijdloze serie kranen te ontwerpen. Hieruit zijn 22 designkranen ontstaan die beschikbaar zijn in 17 verschillende kleuren.

De Squadra serie is exclusief verkrijgbaar bij aangesloten dealers in Nederland en België. De Squadra serie bestaat uit diverse soorten kranen, waaronder badmengkranen, thermostaatkranen, hoofddouches, douchesets en wastafelmengkranen. Kenmerkend voor deze kranen is de speciaal ontworpen 2.6 cm pin, die korter is dan gewoonlijk. De kranen zijn aan te vullen met bijpassende badkameraccessoires, zoals toiletrolhouders of zeepdispensers. Het assortiment is beschikbaar in 17 verschillende kleuren, waaronder de populaire kleuren chroom, geborsteld nikkel, mat zwart en goud. Daarnaast zijn de kranen ook verkrijgbaar in 'living finishes'. Deze afwerkingen kunnen van kleur veranderen en vallen niet onder een uniforme afwerking. De living finishes kunnen daarom stippen of vlekken bevatten die de kranen een antieke en geleefde uitstraling geven.

Eenvoudig te installeren

Het ontwerpteam heeft niet alleen aandacht besteedt aan het design van de kranen, maar ook aan de techniek erachter om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken. De inbouwkranen zijn daarom ontworpen met vaste onderdelen en een installatiebrug. Dit betekent dat de messing inbouwdelen al aan elkaar gekoppeld zijn op de juiste afstand en dat sommige inbouwdelen voorzien zijn van een voorgemonteerde installatieplaat die in een keer aan de wand bevestigd kan worden. De kranen die hier niet over beschikken zijn voorzien van een simpele schroefbevestiging. Door deze eigenschappen kunnen de kranen gemakkelijk geïnstalleerd worden.

Waterbesparing zonder comfortverlies

De Squadra kranen zijn geproduceerd middels het Energy Economy System, waardoor de kranen minder water verbruiken. Alle kranen en douchekoppen zijn uitgerust met een beluchter met debietbegrenzer en koud water startfunctie, waardoor de wateropbrengst wordt teruggebracht tot 8 liter per minuut. Dit zorgt voor een vermindering van de hoeveelheid water die wordt gebruikt, zonder hierbij in te leveren op comfort.

Uit voorraad leverbaar

De kranenserie is exclusief verkrijgbaar bij aangesloten Luca Sanitair dealers in Nederland en Belgie. Kranen in chroom, geborsteld nikkel en mat zwart zijn samen met vaste inbouwdelen uit voorraad leverbaar.

Over Luca Sanitair

Luca Sanitair is gespecialiseerd in Italiaans design van hoogwaardige kwaliteit. Na de oprichting in 2002 is Luca Sanitair uitgegroeid tot een groothandel met een compleet assortiment in luxe sanitair producten. Bongio is een Italiaans familiebedrijf dat sinds 1936 is gespecialiseerd in exclusieve kranen voor de keuken en badkamer. Bongio wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit en het moderne design van zijn producten.

Meer van Luca Sanitair
Reacties