Profielfoto van Mastello
Mastello
Tweede Loswal 14, 1216 BC Hilversum
maandag
09:30 - 17:00
dinsdag
09:30 - 17:00
woensdag
09:30 - 17:00
donderdag
09:30 - 17:00
vrijdag
09:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Musthave voor een jungle badkamer: planten

Welke planten overleven in je badkamer?

Een jungle badkamer is helemaal van deze tijd. Denk hierbij aan een teakhouten meubel, bijpassende spiegels, zwarte kranen of rvs kranen en een betonnen gietvloer. Wij zijn zelf echt gek op deze badkamerstijl.

In deze badkamerstijl is soms wat kleur wel gewenst. Dat kan natuurlijk in de vorm van gekleurde handdoeken en zeepdispensers. Maar met een mooie plant (of meerdere planten) kun je op een neutrale manier veel sfeer aan je badkamer toevoegen. Alleen is natuurlijk niet iedere plant geschikt voor de vochtige, donkere omgeving van een badkamer. Welke planten zijn dan wel geschikt voor de badkamer? Wij vertellen het je!

Kwartjesplant

De Kwartjesplant is een sterke plant die zeer geschikt in de badkamer is. De grond van deze plant mag best een beetje droog voelen, want de Kwartjesplant slaat water op in de wortels, voor het geval van nood. Een erg makkelijke plant in onderhoud!

Lepelplant

Ook de Lepelplant is zeer geschikt in de badkamer. Sterker nog, deze plant verwijdert gifstoffen uit de lucht en houdt de badkamer op die manier fris. Oorspronkelijk komt deze plant uit het regenwoud en dat verklaart waarom ‘ie niet vies is van een beetje water en vocht.

Varens

Varens zijn de perfecte plant voor in de badkamer. Ze houden namelijk van een hoge luchtvochtigheid en zijn makkelijk te onderhouden. Ideaal voor de mensen die niet hele groene vingers hebben.

Graslelie

De Graslelie is al heel snel heel tevreden. Of ‘ie nou in de schaduw of in de zon staat; de plant is gelukkig. Het liefst krijgt de Graslelie twee keer per week water. Eén keer per week sproeien vindt 'ie ook heerlijk.

Vrouwentong

Net als de Lepelplant filtert de Vrouwentong de lucht in de badkamer én houdt de luchtvochtigheid op pijl. Het is een hele makkelijke plant in onderhoud en heeft niet al te veel water nodig.

Aloë Vera

De Aloë Vera is een oersterke plant. De plant heeft weinig water nodig en is niet heel kieskeurig over waar ‘ie staat. Bijkomend voordeel: met het sap van deze plant kun je zelf skincare producten maken. Wat dacht je van een lekker Aloë Vera masker of scrub? Daarnaast is het ook zeer geschikt als littekencrème.

Bamboe

En natuurlijk kunnen we Bamboe niet vergeten. Bamboe is niet alleen een prachtige houtsoort in de badkamer, als plant past het ook perfect bij veel badkamerstijlen. De plant kan zich goed aanpassen aan het klimaat en het straalt rust uit. Net wat jij wil met je wellness-momentje in de badkamer. De plant heeft weinig licht nodig en groeit zelfs zonder aarde! Vergeet de plant niet regelmatig water te geven.

Geniet van je jungle badkamer!