Profielfoto van Hotbath
Hotbath
Nieuwland Parc 210, 2952 DC Alblasserdam
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Water besparen met Hotbath kranen

Met een paar simpele aanpassingen besparen op de energierekening. Lees snel onze tips en start met besparen!

Energie besparen kan eenvoudig door zuinig om te gaan met warm water. Ongeveer één vierde van je gasverbruik gaat namelijk op aan warm water voor badkamer en keuken. Met een paar simpele aanpassingen kom je al een heel eind én bespaar je op de energierekening. Lees snel onze tips en start met besparen!


Tips voor de badkamer
1. Een heerlijke warme en ontspannen douche genieten we allemaal van, maar probeer de tijd onder de douche te minimaliseren. Plaats een leuke timer in de douche en stel een maximale douchetijd van 5 minuten in. Heb je ook weer tijd over om andere leuke dingen te doen!

2. Installeer een thermostatische douche- of badmengkraan. Met een thermostatische kraan is het water sneller op de gewenste temperatuur en blijft constant tijdens het douchen. Dit is niet alleen prettig maar je bespaart ook energie en water.

3. Comfortabel douchen én water besparen? Gebruik voor de douche een waterbesparende douchekop. De douchekoppen van Hotbath zijn voorzien van het Shower Power Systeem (SPS) en het Ecoair systeem. Het SPS systeem zorgt voor een gelijke verdeling van het water binnen de douchekop, waardoor er met een minimale toevoer toch een aangename douchebeleving ontstaat. Het Ecoair systeem voegt lucht toe aan het water waardoor je fors gaat besparen op het watergebruik. Dit alles uiteraard zonder op comfort in te leveren!

4. Even in bad liggen is een hele fijne manier om te ontspannen maar kost ook veel meer water dan het nemen van een korte douche. Probeer daarom het nemen van een bad zoveel te beperken.

Ga je binnenkort je badkamer vernieuwen en neem je een bad? Zorg dan dat het bad goed geïsoleerd is zodat het warme water langer warm blijft

5. Verspil geen warm water. In veel gevallen wordt de hendel van de wastafelkraan pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt de waterleiding al verwarmd en ben je onnodig energie aan het verbruiken. De wastafelmengkranen van Hotbath geven in de neutrale stand koud water, waardoor er geen verspilling is van warm water en het ziet er ook nog eens strak uit!

Lees hier meer