Profielfoto van Hotbath
Hotbath
Nieuwland Parc 210, 2952 DC Alblasserdam
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Binnenkijker Lieke #MyHotbath

Toen Lieke de kans kreeg om de badkamer aan te pakken, greep ze die met beide handen aan. Een ingrijpende verbouwing resulteerde in een bijzondere badkamer.

Douchen in een huis vol historie

Toen Lieke en Mark de kans kregen om de badkamer in hun herenhuis uit 1750 aan te pakken, grepen ze die met beide handen aan. Een ‘showroombadkamer’ moest het absoluut niet worden. Een ingrijpende verbouwing resulteerde in een bijzondere badkamer vol verrassingen.

Kranen met een unieke, doorleefde look

Lieke en Mark kwamen in aanraking met Hotbath door de interieurontwerper. ‘Ze stelde in eerste instantie kranen van geborsteld messing voor, maar Mark vond dat een tikkeltje te heftig. Zo kwamen we bij verouderd messing uit. Deze finish is wat robuuster en dat vinden we beide erg mooi. We wisten dat verouderd messing een levendig materiaal is, dat door gebruik op natuurlijke wijze van kleur verandert. Op de plug in ons bad zie je al dat het materiaal gaat leven. Het patina dat zo ontstaat is uniek en past goed bij het karakter van het huis.’

Niet alleen de kranen zijn een eyecatcher in deze badkamer, ook het grote, ronde bad met een diameter van 160 cm mag gezien worden. Als je dan toch je badkamer mag verbouwen, moet je het ook maar meteen goed doen, toch? De doorleefde badmengkraan (CB077) in verouderd messing is een match made in heaven met de oude gebutste balken van het huis. Zelfs de plug (P032) en de draaiknop zijn uitgevoerd in verouderd messing.’

Douchen in de ‘wasstraat’

Achter de wand zitten twee regendouches die bevestigd zijn met een wandarm. ‘Een ruime inloopdouche met twee inbouw douchesets stond hoog op ons wensenlijstje. Dat is zo heerlijk. We noemen het vaak voor de grap onze wasstraat.

Lees meer over de prachtige badkamer van Lieke.