Foto: 2021/grohe-pasteltint-badkamer-keuken-toilet-kraan-kleur.jpg

Pasteltinten populairste kleur voor toilete, badkamer- en keukenkraan en douche

Consumenten zien toilet-, badkamer- en keukenkranen, douches en de bijbehorende accessoires het liefst in pasteltinten.

Bijna een kwart (23%) kiest voor dit kleurenpalet als gevraagd wordt naar hun favoriete opvallende kleur. Kanariegeel is juist een kleur waar de consument niets van moet hebben. Slechts 2 procent wijst deze aan als favoriet. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door GROHE onder 1.041 respondenten. 

Als er gevraagd wordt naar de meest gewilde trendkleuren van dit moment, wordt duidelijk dat consumenten in de badkamer, keuken en het toilet verschillende kleuren aanwijzen. In de keuken (29%) en het toilet (28%) blijven chromen kranen en accessoires (het meest) de favoriet, terwijl in de badkamer zwart (26%) juist de hitlijst aanvoert. Ook antraciet en geborsteld RVS zijn populaire kleuren voor alle natte ruimtes. Maar welke producten worden dan het liefst gezien in een andere kleur dan standaard chroom? In het toilet (57%) en de badkamer (46%) is dat de toiletrolhouder. In de keuken willen de meeste consumenten juist het zeeppompje (53%) in een andere kleur dan chroom.

“Uit het onderzoek blijkt dat we steeds creatiever worden als het gaat om de design en de stijl van onze keuken, badkamer en toilet”, zegt Paul Rebergen, Leader Netherlands Lixil EMENA. “Door kranen en accessoires een andere kleur te geven kunnen consumenten hun persoonlijke stijl optimaal tot uiting brengen. Wij gaan als GROHE mee in deze trend en bieden kranen, douches en accessoires in diverse trendkleuren. De GROHE Colors collectie maakt het daarmee eenvoudiger dan ooit om een geheel eigen, gepersonaliseerde badkamer, keuken of toilet te creëren: in je eigen kleur, stijl en afwerking. Belangrijk blijft wel altijd de kwaliteit. Onze kranen, douches en accessoires zijn voorzien van een PVD-coating, die de producten kleurvast en volledig krasbestendig maakt. Onze producten moeten immers een leven lang meekunnen!”

Meer informatie: colors.grohe.nl

Reacties