Foto: axor-kraan-citterio

Nieuwe producten - nieuwe mogelijkheden

Uitbreiding van de Axor Citterio collectie biedt nog meer keuze en nieuwe inspiratie voor badkamerinrichting.

Uitbreiding van de Axor Citterio collectie biedt nog meer keuze en nieuwe inspiratie voor badkamerinrichting.

Hij behoort tot de bekendste architecten en vormgevers ter wereld, Axor is het designermerk van Hansgrohe AG. Als team werken zij ruim acht jaar samen ´in de badkamer´. Sinds de introductie van het eerste gezamenlijke project in 2003 - Axor Citterio – is de zeer succesvolle designercollectie in sfeervolle privé- badkamers en in vooruitstrevende hotelarchitectuur een icoon geworden. Antonio Citterio ontwikkelde de veel geprijsde succescollectie verder door. Het resultaat uit zich in producten die de focus leggen op de optimalisering van het bedieningscomfort, zoals bij de verhoogde Axor Citterio ééngreeps wastafelmengkraan met verlengde uitloop. Samen met de ééngreeps wastafelmengkraan met hoge uitloop biedt de collectie nieuwe mogelijkheden en frisse combinaties voor het vormgeven van de wastafelruimte. Een nieuwe hoofddouche met robuuste en hoogwaardige uitvoering vergroot de collectie in de doucheruimte.

Groter productaanbod voor meer vormgevingsmogelijkheden

De producten uit de Axor Citterio badkamercollectie staan voor de hoogste design- en afwerkingskwaliteit. Het karakteristieke spanningsveld tussen de hoogwaardige vlakken en precieze kanten resulteert in een harmonieuze verbinding tussen ronde en hoekige vormen, die tot in de kleinste details doorgevoerd is. De nieuwe Axor Citterio ééngreeps wastafelmengkraan staat, met zijn grootse hoogte van 180 mm en de eenvoudig verstelbare, in de uitloop geïntegreerde perlator, voor het hoogste bedieningscomfort. Met deze kraan voert de designer het precieze lijnenspel van de Axor Citterio badkamercollectie consequent voort en voegt er innovatie aan toe.

Antonio Citterio verbindt de klassiek hoge uitloop van de succesvolle 3-gats wastafelmengkraan met de moderne joystickgreep, die als karakteristiek designelement zijdelings uit de kraan steekt. Zo ontstaat uit een harmonieuze combinatie een nieuw type ééngreeps wastafelmengkraan met verfrissend design, die nog meer vrijheid voor de individuele vormgeving van de badkamer biedt.

Veelzijdige techniek voor hoogwaardig douchecomfort

Wat eveneens de herkenbare handtekening van Antonio Citterio draagt, is de nieuwe Axor Citterio hoofddouche. De compacte, in design gereduceerde hoofddouche is robuust en elegant tegelijk. De zijdelings geplaatste verstelgreep is prominent aanwezig. Dit maakt de eenvoudige omstelling tussen de verschillende straalsoorten mogelijk en verhoogt het bedieningscomfort. De techniek aan de binnenkant is gebaseerd op de zeer gewaardeerde “Aktiva” hoofddouche-technologie van Hansgrohe. De douche beschikt over een krachtige, vitaliserende straal, die dankzij de gebogen douche-arm direct op het lichaam gericht is. “Hierdoor staat de nieuwe Axor Citterio hoofddouche voor luxe douchecomfort in haar mooiste vorm. “Antonio Citterio heeft hier heel bewust de technische elementen op de voorgrond gezet, om de kracht van de ware ´douchemachine´ - zoals ik deze douchetechnologie graag noem - boven het design te plaatsen,” verklaart Philippe Grohe, brandmanager Axor.

“De nieuwe producten”, zo sluit Philippe Grohe af, “vervolmaken de Axor Citterio collectie. Met deze nieuwe productveelzijdigheid en het consequente design biedt de gehele Axor Citterio collectie - van wastafelmengkraan tot douche - veelzijdige mogelijkheden in diverse badkamerwerelden. Met de functioneel en optisch geoptimaliseerde producten verbinden wij ons aan het succes van de bestaande badkamercollectie en onderstrepen tegelijkertijd het zeer succesvolle designconcept en gewaardeerde kwaliteit van de producten.”

Axor Citterio - nieuwe producten

Wastafel:
Eéngreeps wastafelmengkraan - 180 mm
Eéngreeps wastafelmengkraan met hoge uitloop
Eéngreeps fonteinmengkraan - 115 mm

Bidet:
Eéngreeps bidetmengkraan - 90 mm

Douche:
Showerpipe met thermostaat en 3-jet hoofddouche
Hoofddouche 3-jet

Reacties
Anderen bekeken ook