Foto: press_2013/kludi-toiletkraan-perlatorbediening.jpg

KLUDI toiletkraan met perlatorbediening

KLUDI brengt een ergonomische toiletkraan op de markt met perlatorbediening.

De gulden snede is een formule die de ideale verhoudingen zou opleveren. Volgens sommigen wordt daarmee de absolute en intrinsieke schoonheid bereikt. De ideale verhouding komt dan ook veel voor in de klassieke architectuur, in de schilderkunst, in de levende natuur en nu ook in de nieuwe KLUDI toiletkraan.

Cruciaal bij de toiletkraan is het punt waar het water de kraan verlaat. Als dat te hoog is, heeft dat gespetter tot gevolg. Als dat te laag is, gaat het ten koste van het gebruiksgemak. De menselijke maat maakt deze hoogte nu exact 100mm. Dat dit gelijk is aan de ideale voorsprong lijkt niet toevallig. Twee keer deze maat maakt het hoogste punt van de toiletkraan. Met de juiste radius van de uitloop werd de toiletkraan vervolmaakt. Volgens KLUDI zijn op deze wijze de ideale verhoudingen tot stand gebracht.

KLUDI brengt een ergonomische toiletkraan op de markt met perlatorbediening.

Naast de vormgeving heeft KLUDI ook aan de ergonomie gedacht. Door op de draaibare perlatorhuls een afgeronde pin te plaatsen, vindt de hand genoeg grip voor een comfortabele bediening. De waterbesparende perlator laat 4 l/min door. Meer is niet nodig en minder ook niet.

Bij het sluiten van de kraan kunnen de natte handen altijd boven de fontein blijven. Daardoor druppelt geen water op de kraan en blijft deze schoon. Praktisch en hygiënisch. Dit geldt ook voor de wandversies. Om er zeker van te zijn dat voor iedere situatie een oplossing is heeft KLUDI een variant met een voorsprong van 110mm en een van 185mm.

Deze weldoordachte producten, de hoogwaardige afwerking en 5 jaar garantie geven de zekerheid van langdurig gebruiksgenot.

380160530 KLUDI staande toiletkraan

380170530 KLUDI wandtoiletkraan 110mm

380180530 KLUDI wandtoiletkraan 185mm

Verkrijgbaar bij de betere sanitairspecialist.

Meer informatie: www.kludi.com en op www.facebook.com/KludiBenelux

Publicatiedatum: 4 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties