Foto: dornbracht-kraan

Dornbracht kranen eMote en eTech afgestemd op gebruikersgroepen

Het toepassingsgebied van contactloze, elektronische wastafelkranen is tegenwoordig niet meer alleen beperkttot de openbare en industriële sector (bijv. wegrestaurants en voetbalstadions).

Het toepassingsgebied van contactloze, elektronische wastafelkranen is tegenwoordig niet meer alleen beperkttot de openbare en industriële sector (bijv. wegrestaurants en voetbalstadions). www.architectenweb.nl

In deze gelegenheden zijn bijzonder robuuste producten vereist, maar inmiddels groeit de vraag naar kranen die zich qua design en functionaliteit richten op het gehele spectrum van semi-openbare sanitaire voorzieningen tot en met particuliere badkamers. Een contactloze bediening is fascinerend, comfortabel, hygiënisch en waterbesparend tegelijk. De eisen van de gebruikers verschillen echter al naargelang het gebruik, vandaar dat Dornbracht de functie van de kranen eMote en eTech heeft afgestemd op de diverse, maar even veeleisende gebruikersgroepen. Daarnaast zijn in het kader van een permanent proces van kwaliteitsverbetering, een aantal productoptimalisaties bij eMote en eTech doorgevoerd.

Hygiënisch in- of uitgeschakeld

Zowel voor de chiquere particuliere ambiance als voor semi-openbare sanitaire voorzieningen geldt: de infraroodkranen eMote en eTech vallen in elke architectonische omgeving op door hun, met een groot aantal internationale prijzen onderscheiden, design (o.a. International Forum Design, Hannover "iF design award"; Design Zentrum NRW, Essen "red dot: best of the best" voor de hoogste designkwaliteit; La Casa, Marie Claire, Frankrijk Prix d'excellence; Zweden Coredesign). Te meer daar de strakke vorm en de voelbare exclusiviteit samengaat met een uitgesproken functionaliteit. Afgestemd op de desbetreffende installatieplek sluit deze direct aan bij de gebruikersbehoeften: in de On/Off-uitvoering wordt de kraan comfortabel en hygiënisch in- of uitgeschakeld door met de hand naderbij te komen. Elke gebruiker bepaalt dus zelf hoe lang het water blijft stromen. Met de variant Automatic sluit Dornbracht aan bij de systematiek van klassieke elektronische- en zelfsluitende kranen. Evenals de On/Off-versie start ook deze uitvoering contactloos zodra de gebruiker zijn handen onder de uitloop houdt, maar stopt de waterstroom weer automatisch zodra de handen worden teruggetrokken.

Diverse doelgroepen

Om deze praktijkgerichte functies in de planningsfase nauwkeurig op de werkelijk te verwachten gebruikersbehoeften te kunnen afstemmen, heeft Dornbracht nu ter ondersteuning van ontwerpers, installateurs en opdrachtgevers de kranenseries eMote en eTech toegewezen aan de diverse doelgroepen: de infraroodkranen met On/Off-functie zijn vooral ontworpen voor badkamers en sanitaire ruimten die telkens door dezelfde gebruikers worden bezocht. Daartoe behoren bijv. de duurdere privébadkamers, de toiletinstallaties in artsenpraktijken en administratiegebouwen dus natte ruimtes waarin het hoge inrichtingsniveau vanzelfsprekend ook de bijzonder comfortabele, daar individueel regelbare watervoorziening door eMote- of eTech-kranen omvat.

Van pragmatischer aard daarentegen is de conceptuele aanpak van de automatisch sluitende Automatic-varianten: deze zelfverklarende kranen worden vooral geïnstalleerd in zones met wisselende gebruikers. Dat kunnen zowel de ambitieus vormgegeven sanitaire voorzieningen in restaurants of hotels zijn als de bezoekerstoiletten in bankgebouwen.

Positief neveneffect

Het positieve neveneffect: met de twee toepassingsgerichte functies maakt Dornbracht het mogelijk sanitaire ruimten die moeten voldoen aan de meest uiteenlopende eisen en belastingen consequent te voorzien van een armaturenserie met een design van hoog niveau. Voor een praktijkgerichte uitvoering van dit effect wordt de digitale planningshulp TechniPlan aangeboden, waarin gebruikersgroepen kunnen worden geselecteerd en een checklist voor de planning is opgenomen. Deze kan vanaf juni 2009 door ontwerpers en installateurs gratis worden gedownload op www.dornbracht.com.

Maar Dornbracht heeft niet alleen de planning m.b.t. de kranen eMote en eTech naar een nieuw kwaliteitsniveau getild, maar tevens een hele reeks technische verbeteringen aangebracht want niets is zo goed of het kan nog beter worden. In geval van de infraroodkranen betreft dit momenteel bijvoorbeeld de waterdichtheid van de aansluitstekkers en van de batterijbox. Beide voldoen nu aan de beschermingsklasse IP67, zijn dus betrouwbaar stof- en waterdicht. Deze mechanische stabiliteit van de designkranen krijgt nu gezelschap van de eveneens geïntegreerde infraroodensorbesturing van de nieuwste generatie, die gedurende vele jaren zorgt voor een constante, gelijkblijvende bewegingsherkenning.

Over Dornbracht

De firma Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG met hoofdvestiging in Iserlohn is een internationaal opererende fabrikant van hoogwaardige designarmaturen en -accessoires voor badkamer en keuken. Het bedrijf wordt voor het design van zijn producten regelmatig onderscheiden met internationale designprijzen en geeft daarnaast sinds 1996 blijk van duurzame culturele betrokkenheid. Sinds 2006 verschijnt de publicatie 'Dornbracht the SPIRIT of WATER' in een badkamer- en een keuken-editie, die het zelfbewustzijn van Dornbracht als onderneming met een culturele betekenis documenteert en waarin gewezen wordt op de grote verscheidenheid van het merk Dornbracht. Deze publicatie een combinatie van magazine en catalogus verbindt inspiratie, dialoog en innovatie, elementen die kenmerkend zijn voor het denken en werken bij Dornbracht.

Publicatiedatum: 24 maart 2009

Reacties