Kleine badkamer inspiratie

We delen een aantal tips en inspiratie voor het optimaal inrichten van een kleine badkamer door middel van de juiste kleuren, indelingen, badkamermeubels en opbergoplossingen.

Kleine badkamer inspiratie
Wanneer je een kleine badkamer hebt, kan het soms een opgave zijn deze zo praktisch mogelijk in te richten. Gelukkig zijn er met creatieve oplossingen genoeg mogelijkheden om een kleine badkamer handig én stijlvol in te richten. We delen een aantal tips en inspiratie voor het optimaal inrichten van een kleine badkamer door middel van de juiste kleuren, indelingen, badkamermeubels en opbergoplossingen.

Inspiratie om kleine badkamers in te richten
Allereerst kun je bij het inrichten van een kleine badkamer het beste kiezen voor lichte kleuren, zoals wit, beige of lichtgrijs. Hierdoor oogt de ruimte al groter dan wanneer je kiest voor donkere kleuren. Wees niet bang dat de badkamer hierdoor saai of kleurloos is, want door het gebruik van accessoires en decoratie in jouw favoriete kleuren kleed je de badkamer gemakkelijk gezellig aan in je eigen stijl. Ook kun je een kleine badkamer groter doen ogen door een glazen douchewand te plaatsen in plaats van een dichte douchecabine of douchegordijn. Dit zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel en dan heb je direct die inloopdouche waar je al jaren van droomt!

Wel of geen bad in een kleine badkamer?
Bij kleine badkamers kies je wellicht minder snel voor een bad. Toch zijn er zeker mogelijkheden om ook in een kleinere ruimte een bad te plaatsen. Zo kan een hoekbad bijvoorbeeld perfect passen en zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer. Als je meer van een minimalistische look houdt, kun je overwegen een inbouw bad te plaatsen. Hiermee gaat het bad naadloos over in de rest van de badkamer. Een andere optie is een compact ligbad, speciaal ontworpen voor kleinere badkamers die toch voldoende ruimte biedt om te ontspannen. Kies hierbij voor een bad met een slank ontwerp en gladde lijnen, om de ruimte optisch groter te laten lijken.

Slimme opbergoplossingen voor kleine badkamers
Een andere uitdaging bij het inrichten van een kleine badkamer kan de beperkte ruimte voor opslag zijn. Gelukkig zijn er tal van slimme opbergoplossingen die jouw kleine badkamer efficiënt kunnen benutten. Denk bijvoorbeeld aan zwevende planken of wandkasten, die kostbare vloerruimte vrij houden en tegelijkertijd een moderne uitstraling geven aan de badkamer. Ook kun je ervoor kiezen een spiegelkast op te hangen, waarin je toiletartikelen netjes kunt opbergen zonder extra ruimte in te nemen. Door slimme opbergoplossingen te gebruiken, kun je de beperkte ruimte optimaal benutten en je kleine badkamer opgeruimd en georganiseerd houden.

Advies nodig voor het inrichten van kleine badkamers?
Bij Plieger kijken we bij elke badkamer- of toiletrenovatie naar wat perfect past bij de specifieke situatie en de wensen. Van de indeling tot aan de stijl en van materiaalkeuze tot aan de kleuren, geen enkele renovatie is hetzelfde. Met persoonlijke aandacht komen wij samen met de klant tot het ideale resultaat en maken we de badkamer of toiletruimte die helemaal bij jou past. Stap binnen in één van onze showrooms of maak (online) een afspraak