Foto: JUNG_-_Rollstuhlgerechtes_-_WC_-_32101_-_4

JUNG kleurt met gelijkheid

Zo maakt JUNG van elke sanitaire stop een functioneel maar vooral mooi en comfortabel moment voor iedereen.

30 Maart 2024

Esthetiek en design zijn vanzelfsprekend. Of toch niet? Terwijl standaard (openbare) toiletten of badkamers zorgvuldig en mooi ontworpen worden, heeft in een zorgtoilet functionaliteit de bovenhand. JUNG gelooft in de toegankelijkheid van design en breidt daarom haar LS 990-assortiment uit met noodsystemen voor inclusieve badkamers in iedere tint uit het Les Couleurs® Le Corbusier-assortiment.

In veiligheid en kleur

Iedereen heeft recht op een prettig en veilig toilet- en badkamerbezoek. Om hieraan te voldoen introduceert JUNG noodsystemen voor zorgtoiletten in haar assortiment. In de AS-, CD- en LS-ranges worden nieuwe onderdelen toegevoegd als losse componenten of als complete set. Deze laatste bestaat uit een trekimpulsgever, lichtsignaal, afzetknop en netvoeding voor de stroomvoorziening van het oproepsysteem. Elke component uit de LS-range is bovendien verkrijgbaar in alle 63 kleuren van het Les Couleurs® Le Corbusier-gamma.

Welzijnsdesign

Kleur kan een noemenswaardige impact hebben op ons welzijn. Ook in de badkamer of het toilet kan het een bijzondere rol spelen. Sanitaire voorzieningen voor personen met een beperking moeten natuurlijk voldoen aan belangrijke voorwaarden op het vlak van veiligheid en functionaliteit, maar ze mogen vooral ook mooi zijn. Zeg gerust moeten, want de juiste kleuren creëren een positieve en ontspannen sfeer. JUNG gebruikt kleur en contrast om belangrijke elementen (zoals schakelaars en noodsystemen) zichtbaarder te maken – zowel een upgrade in veiligheid als in esthetiek.

Sanitaire gelijkheid

Voorschriften en regelgeving maken dat de meeste zorgtoiletten gestandaardiseerd zijn, met weinig ruimte voor interieurtrends of kleurgebruik. JUNG bewijst dat het anders kan en biedt de mogelijkheid om aan de hand van kleur en design badkamers nòg inclusiever te maken. Kleurrijke en moderne openbare zorgtoiletten maken een duidelijk statement en staan symbool voor meer gelijkheid. Ze vertegenwoordigen een belangrijke stap in de richting van een samenleving waarin iedereen een even belangrijke rol speelt.

Reacties