Foto: JUNG_Ambi-PH_Amersfoort_CM-2069-2591_CMYK_Photo_Constantin_Meyer

JUNG is pretty in pink

Roze is dé kleur van het komende jaar en biedt een zee aan gekleurde interieurmogelijkheden.

23 Januari 2024

Waar bij food pairing de verschillende ingrediënten elkaar complementeren, doen kleuren in de juiste combinaties hetzelfde voor het interieur. Roze is dé kleur van het komende jaar en biedt een zee aan gekleurde interieurmogelijkheden. Geen idee hoe je de zoete tint verenigt met andere kleuren? Met de uitgebreide Les Couleurs® Le Corbusier-kleurenwaaier heeft JUNG alvast alles in huis om roze geslaagd te gebruiken met andere tinten. Aan de hand van twee referentieprojecten toont het merk dan ook graag hoe het moet.

Pink Pairing 101

Roze veroverde het afgelopen jaar de wereld en in 2024 zet de kleur deze evolutie verder in het interieur. Pink pairing is gemakkelijk toe te passen maar vooral ook afhankelijk van je eigen smaak en voorkeur. Verwerk je roze het liefst in een speelse inrichting? Combineer het dan met een felle (primaire) kleur zoals groen of blauw. Voor een meer ingetogen effect kan je kiezen voor zachtere tinten of om het te verwerken in decoratieve elementen en subtiele accenten.

Roze en wit

Van de laatstgenoemde optie is het eerste JUNG-project een perfect voorbeeld. Voor een kantoorruimte van high fashion brand Emerson Renaldi in het Duitse Nuernberg kozen interieurontwerpers Heiko Gruber (planungsbüro i21) en Julika Frank voor een combinatie van oudroze met wit. JUNG-schakelaars LS 990 zijn geïnstalleerd in het lichte maar dynamische rose clair uit de Les Couleurs® Le Corbusier-reeks. De witte vloeren en het witte meubilair contrasteren met het roze plafond, en de JUNG-schakelaars breken de muur als een zacht accent.

Roze en KLEUR

Laat roze poppen in het interieur, en combineer het met opvallende kleuren. Interieurdesigner Astrid Nieuwborg (SU_F Studio) demonstreert deze succesformule in de renovatie van haar Antwerpse appartement (Refuge Thonon) en met een sterke combinatie van bubblegum pink en kobaltblauw. In het ontwerp zijn LS 990 schakelaars en contactdozen in de kleuren bleu outremer 59 en rose vif van Les Couleurs® Le Corbusier gebruikt: twee sprekende tinten. Door de betonstructuur en authentieke sixties-elementen met felle kleuren samen te voegen, krijgt deze retro woning een hedendaagse laag. Letterlijk.

Reacties