Foto: Gira-esprit

Schakelmateriaal van hernieuwbare grondstoffen

De Gira Esprit Linoleum-multiplex collectie is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

30 Mei 2024

Het schakelprogramma Gira Esprit is meer dan alleen een schakelaar. Deze schakelaars zijn geen hinderlijke objecten aan de wand, maar zetten verfijnde accenten in ieder interieur, in de kleur of het materiaal dat past bij de omgeving. Dit komt zowel door de heldere vorm van de frames als door de buitengewone verscheidenheid aan materialen die voor de oppervlakken zijn gebruikt. De strakke vormgeving zorgt voor een heldere designtaal. De Gira Esprit Linoleum-multiplex in het bijzonder is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Zowel linoleum als multiplex hebben uitstekende eigenschappen. In combinatie vormen ze een unieke mix met vele voordelen. Bekende architecten zoals Ludwig Mies van der Rohe en Walter Gropius vertrouwden op linoleum vanwege de natuurlijke uitstraling, veelzijdigheid en duurzaamheid. Multiplex daarentegen staat bekend om zijn extreme stabiliteit en gelaagde structuur.  De uitstraling is robuust en biedt veel ruimte voor creativiteit.

Binnen het Gira assortiment speelt linoleum-multiplex sinds 2014 een sleutelrol. Het vult de Gira designlijn Esprit aan als duurzaam alternatief voor conventionele varianten. Zo is bij de productie van Gira Esprit linoleum-multiplex de CO2-uitstoot met 75% is verminderd, door gebruik te maken van natuurlijke materialen.

kijk op www.gira.com

 

 

Meer van Gira Nederland B.V.
Reacties