Foto: JUNG-LIGHT

Gespot op Light + Building: 5 noviteiten van JUNG voor 2024

Het jaar 2024 is en route, en voor JUNG betekent dat een hele reeks noviteiten om het interieur mee te kleuren.

21 April 2024

JUNG zet er 5 in de schijnwerpers; van stopcontacten in gerecycled materiaal tot meer oplaadmogelijkheden middels een USB-C-poort. Op de Duitse vakbeurs Light + Building lichtte JUNG al een tipje van de sluier op maar laat nu het doek volledig vallen. Laat je inspireren door het innovatieve vernuft van JUNG in de vorm van vijf opvallende novelties.

Satijndesign

JUNG staat al sinds jaar en dag bekend om zijn unieke baanbrekende schakelaars in verschillende designs en talrijke kleuren. Voor echt ieder project biedt het merk een passende schakelaar. De bestaande A-range wordt vandaag uitgebreid met de A VIVA-schakelaars van glas voor nóg meer ontwerpopties dankzij het nieuwe materiaalgebruik. Terwijl het raam bestaat uit mat satijnglas, is de vorm afgerond voor een elegante en stijlvolle uitstraling.

De A VIVA-ramen zijn beschikbaar in smaragdgroen, nachtblauw, kristalgrijs, champagne, mokka, wit en zwart.

Duurzaam, duurzamer

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de filosofie van JUNG. Net daarom zet het merk het jaar goed (en groen) in met schakelaars en stopcontacten vervaardigd van gerecycled materiaal. De antraciet matte schakelaars uit de A CREATION-, A550- en A FLOW-reeksen bestaan uit 95% recyclaat, ofwel materiaal gewonnen uit plastic afval. In het recyclingproces worden de resten verzameld en gesorteerd, gereinigd, gesmolten en zo verwerkt dat ze perfect herbruikbaar zijn. Kan het nog duurzamer? Absoluut, want voor deze techniek gebruikt JUNG hernieuwbare energie.

Twee in één

De rijke Les Couleurs® Le Corbusier-kleurencollectie van JUNG is vanaf nu ook mogelijk als afwerking van de LS 1912-tuimelschakelaar. De 63 verschillende tinten verbreden de ontwerpmogelijkheden van het model en bieden een speelse manier om kleur en interieur samen te smelten. Iedere LS 1912-schakelaar wordt op bestelling geproduceerd en met de hand gelakt in de tint die je interieurpersoonlijkheid perfect belichaamt.

Daarnaast is dezelfde tuimelschakelaar vanaf nu ook beschikbaar als bedienunit voor een KNX installatie. De multi-switch in combinatie met een KNX tasterinterface vormt een klassiek ogende bedienunit voor het moderne gebouwbeheersysteem.

60 Watt Power Delivery

Tegen 2025 is de integratie van een USB-C-aansluiting verplicht voor verschillende toestellen in de EU. JUNG anticipeert hierop en introduceert de A550- en LS 990-reeksen met een gloednieuwe USB-C-poort die tot wel 60 Watt aankan: perfect voor het opladen van je laptop of smartphone (met fast chargers). In hetzelfde stijlvolle design waarvoor JUNG bekend staat, is dit schakelmateriaal perfect voor hotelkamers waar gasten voldoende oplaadmogelijkheden verwachten voor hun elektrische apparaten.

Reacties