Foto: Hansgrohe-specialist

hansgrohe breidt uit tot allround badkamerspecialist

Het Duitse sanitairmerk introduceert badkamermeubels, spiegels en keramiek

08 September 2023


hansgrohe breidt zijn assortiment uit en introduceert badkamermeubels, spiegels, toiletpotten en wastafels. Daardoor kunnen klanten nu bij het sanitairmerk terecht voor de gehele inrichting van hun badkamer. De uitbreiding is een grote stap voor het Duitse merk, dat sinds 1901 kranen en douches van hoge kwaliteit ontwikkelt. De nieuwe ontwerpen vallen op door de gestileerde en strakke afwerking, stijlvol materiaalgebruik en slimme details als touch technologie en infrarood sensoren. De producten zijn zo ontworpen dat ze uitstekend zijn te combineren met het reeds bestaande aanbod kranen en douches.


Tot het nieuwe aanbod behoort onder andere een kubusvormig badkamermeubel met ronde afwerkingen, waarvan het frame in glas, hout en keramiek verkrijgbaar is. In de collectie zitten bijpassende keramieken wastafels, die door het geometrische design, de smalle randen en vlakke bodem in het oog springen. Ook introduceert hansgrohe ovale en rechthoekige spiegels met spiegelverwarming en verlichting, die aangezet kunnen worden middels een contactloos infraroodsysteem of touch technologie. Naast metalen doucheslangen biedt het sanitairmerk nu ook Designflex doucheslangen die zijn gemaakt van hoogwaardig geweven kunststof, waardoor ze warm en textielachtig aanvoelen en voor sfeer in de badkamer zorgen. Ze zijn verkrijgbaar in een divers kleurenpalet - waaronder chroom, zwart en goud - en zijn te combineren met de gekleurde kranen en douches van hansgrohe.


Het gehele nieuwe productassortiment is zo ontworpen dat het met oog op design, kleur, materiaal en functionaliteit naadloos aansluit bij het aanbod kranen en douches van hansgrohe. Philip Rosenboom, managing director hansgrohe Nederland:

"Wij staan al meer dan honderd jaar bekend als expert op het gebied van water, met onze kranen en douches voor in de badkamer en keuken. Ik ben trots dat we deze expertise nu gaan verbreden en dat klanten nu de gehele inrichting van de badkamer bij ons terechtkunnen."

Besparing

hansgrohe heeft waterbesparing en duurzaamheid al sinds de oprichting van het merk als speerpunten in de bedrijfsstructuur en bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo zijn nu ook de nieuwe producten in het kader van afvalvermindering gemaakt van grotendeels recyclebare materialen. De geweven kunststof van de Designflex doucheslangen wordt gewonnen uit gerecyclede petflessen en vanaf 2025 worden alle hansgrohe producten plasticvrij verpakt.


De producten zijn per direct verkrijgbaar en vanaf 15 september te zien in de vernieuwde WaterStudio in Amsterdam.

Meer van Hansgrohe
Reacties