Foto: Regendouche

Geef je badkamer een boost met de praktische tips uit dit artikel

Een mooie doucheruimte moet in de eerste plaats praktisch zijn, maar tegelijkertijd wil het oog ook wat

Julian 23 Augustus 2023

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van je woning. Je wilt een fijn gevoel ervaren wanneer je de badkamer betreedt. Na verloop van tijd kan je badkamer wel weer een boost gebruiken. Misschien zijn je huidige douchedeuren bijvoorbeeld verouderd. Maar hoe geef je het interieur van je badkamer dan een boost? In dit artikel voorzien we je van praktische tips. 

Vervang de douchedeuren

Met nieuwe douchedeuren geef je direct een andere uitstraling aan je badkamer. Je hebt de keuze uit verschillende materialen. Ga bijvoorbeeld voor een glazen douchedeur. Deze zijn voorzien van veiligheidsglas. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende soorten douchedeuren. Denk aan draaideuren, pendeldeuren, schuifdeuren en nog veel meer. Onderzoek goed welke douchedeur het beste bij je huidige badkamer past qua stijl en welke deur praktisch is voor jou. 

Een regendouche is helemaal in

Na een lange werkdag is het geen slecht idee om even te ontspannen. Het is fijn om alle werkstress van de dag even van je af te gooien. Voorzie je badkamer van een regendouche en geniet optimaal. Een regendouche ziet er niet alleen fantastisch uit, maar de straal is tegelijkertijd ook heel ontspannend. Wanneer je een regendouche combineert met een glazen douchedeur, dan ga je voor een dubbele luxueuze uitstraling. De regendouche is dan namelijk goed zichtbaar en daar word je ongetwijfeld heel blij van. 

Voorzie je badkamer van extra kleuren 

Met een nieuw likje verf op de muren geef je de badkamer tegen een betaalbaar budget een hernieuwde uitstraling. Veel badkamers hebben slechts een specifieke kleur, maar het is natuurlijk helemaal geen slecht idee om een deel van je tegels een andere kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren blauw, grijs of zwart. Je hoeft daar ook geen schilder voor in te huren. Als je een beetje handig bent, dan kun je prima zelf verven. De doucheruimte is uiteraard een vochtige ruimte, dus onderzoek goed welke verfsoorten het meest geschikt zijn. 

Vergeet de accessoires niet 

In een prachtige badkamer kunnen accessoires niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan badhanddoeken, badmatten, bloemen, leuke geurtjes en nog veel meer. Als je een beetje creatief bent, dan kun je met de accessoires leuke dingen doen. Combineer bijvoorbeeld verschillende warme kleuren zoals geel, groen en blauw. Dankzij de kalme kleuren krijg je direct een aangenaam gevoel in de badkamer. 

Aandacht aan de verlichting besteden 

Met de juiste verlichting komen de kleuren nog beter tot hun recht. Je ziet de details namelijk beter en dat maakt je badkamer extra aantrekkelijk. LED-verlichting is tegenwoordig populair vanwege de effectiviteit en duurzaamheid. Je kunt uiteraard ook voor sfeerverlichting met verschillende kleuren gaan.

 

Reacties