Foto: stijl_badkamer

Functie en stijl in de badkamer: zo vind je de perfecte balans

Functie en stijl lijkt misschien moeilijk te combineren als het gaat om de badkamer.

Theo Vliegop 29 December 2023

Je hebt of een hele functionele badkamer, die er redelijk standaard uitziet. Of je hebt een hele stijlvolle badkamer, die zo in een interieurmagazine past, maar waar je niks in kwijt kunt. Gelukkig is het zeker mogelijk en ook heel belangrijk om een goede balans te vinden tussen functie en stijl. Zo kun je namelijk genieten van een prachtig ingerichte badkamer die perfect bij jou past, zonder dat het ten koste gaat van de functionaliteit.

Kies sanitair dat bij jou past

Het sanitair is het middelpunt van de badkamer en kan vaak zorgen voor de gewenste uitstraling. Ga voor een wastafel die past bij de stijl die je wilt creëren, bijvoorbeeld een klassieke wastafel voor een romantische stijl of juist een strakke wastafel voor een moderne stijl. De keuze van het sanitair kan een groot verschil maken in het uiterlijk van de badkamer. Je kunt veel inspiratie opdoen voor je badkamer in Enschede, als je bijvoorbeeld in het oosten van het land woont. 

Creëer opbergmogelijkheden

Opbergmogelijkheden zijn essentieel in de badkamer om alles georganiseerd te houden. Kies daarom voor meubels die zowel functioneel als stijlvol zijn. Wandkasten zijn bijvoorbeeld een slimme manier om extra opbergruimte te creëren zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Ga voor een kast met mooie glazen deuren om de ruimte te vergroten en om een unieke uitstraling te creëren.

Combineer verschillende texturen

Door verschillende texturen te combineren creëer je diepte en een dynamische uitstraling. Gebruik bijvoorbeeld marmeren tegels in combinatie met een houten wastafelmeubel of neem een badmat. Durf te mixen en matchen om een badkamer te creëren die precies bij jou past.

Werk met kleurenschema’s

Het is belangrijk om goed na te denken over welke sfeer je wilt creëren en welke kleuren daar het beste bij passen. Wil je een badkamer die sereniteit uitstraalt, dan kun je het beste kiezen voor lichtere kleuren. Liever iets uitdagends? Ga dan voor een opvallende kleurencombinatie.

Zorg voor goede verlichting

Verlichting is toch wel hét element waar functie en stijl samenkomen. Goede verlichting is namelijk ontzettend belangrijk in elke ruimte, dus ook in de badkamer. Het is goed om te kiezen voor lampen die zorgen voor een ontspannen sfeer en tegelijkertijd voldoende licht geven, zodat je alles goed kunt zien. Kies bijvoorbeeld voor dimbare verlichting zodat je de sfeer kunt aanpassen aan het moment.

Verfijn met kleine details
Om de badkamer helemaal af te maken mogen kleine details niet ontbreken. Kies voor stijlvolle accessoires, zoals mooie handdoeken en handdoekenrekken in dezelfde stijl voor een harmonieus geheel. Door aandacht te besteden aan deze kleine details maak je de badkamer helemaal af en creëer je de gewenste stijl en functionaliteit.

Kortom, met deze tips kun je het evenwicht vinden tussen functie en stijl. Het is belangrijk dat jouw badkamer stijlvol is, maar het moet ook praktisch zijn. Bij het ontwerpen van jouw badkamer is dus het belangrijk om de functionaliteit en de esthetiek goed te combineren. Dit doe je door te kiezen voor slimme opbergmogelijkheden, sanitair dat bij jou past, het combineren van verschillende texturen en het toevoegen van kleine details. Maak daarnaast ook gebruik van kleurenschema's en de juiste verlichting. Veel succes

Reacties