Foto: 2badkamer

Een badkamer inrichten: waar moet je rekening mee houden?

tips over waar je op moet letten bij het uitzoeken van een badkamer.

Ninon 08 November 2023

Bij het verbouwen van de badkamer is het belangrijk om vooraf een goed en duidelijk plan te maken. Er is zoveel keuze en je kunt heel veel badkamer inspiratie op doen op zowel het internet als in de winkels. We gaan je tips geven waar je op moet letten bij het uitzoeken van een badkamer.

Je wensen en de kleuren

Je begint bij de basis van je badkamer. Wat voor sfeer of stijl wil je in de badkamer creëren? Bedenk hier goed bij wat voor kleuren er bij deze stijl en sfeer passen. Met deze kleuren als basis kun je hier passende meubels en de vloer bij kiezen. Zorg voor een goede basis, je kunt later altijd nog met accessoires veranderen en andere kleuren toevoegen. Trend: de laatste tijd worden steeds meer warme kleuren gebruikt, en dan met name bepaalde aardetinten zoals terracotta. Wellicht kan dit ook een goede keuze zijn voor jouw badkamer.

De vloeren en wanden

Kies je voor grote of juist kleine tegels en ga je voor donker of juist licht? Door dit vooraf goed te bepalen, is het makkelijker om de rest van je badkamer samen te stellen. De vloeren en de tegels bepalen voor het grootste gedeelte de sfeer in de badkamer. De grootte van de tegels kan veel voor de badkamer veranderen. Zo zal een grotere tegel de badkamer een stuk groter kunnen laten lijken. Over het algemeen worden vaak keramische tegels gebruikt omdat deze makkelijk schoon te maken zijn. Tevens zijn ze ook duurzaam en bestand tegen krassen. Voor meer luxe kun je kiezen voor natuursteen. Daarnaast zal een grotere spiegel boven de wastafel de ruimte groter laten voelen. Dit zijn dan ook belangrijke punten om te overwegen.

Meubels en materialen

Als derde moet je bepalen wat voor meubels je in de badkamer gaat plaatsen. Kies je voor een aparte inloopdouche, een douchecabine, een bad of juist een combinatie? Wil je een toilet in de badkamer? Ook qua wastafel is er veel mogelijk. Je kunt kiezen voor een losse wastafel, een mooi wastafelmeubel of wil je 2 wastafels? Daarnaast zijn er ook veel verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Er zijn keramieken meubels, maar ook veel van acryl. Dit draagt natuurlijk ook weer bij aan de sfeer in de badkamer. Daarnaast kan het ook per materiaal verschillen hoe makkelijk het schoon te maken is. Op bepaalde materialen en afwerkingen zul je bijvoorbeeld kalkaanslag een stuk beter zien en moeilijker weg krijgen.

De afwerking van de badkamer

Als de basis gekozen is qua kleuren, tegels en meubels in de badkamer, is het tijd om naar de afwerking te kijken. Denk hierbij aan handdoekhaakjes, de toilethouder, knoppen aan de kastjes en accessoires als de badmat en handzeeppompjes. Met de accessoires kun je ervoor zorgen dat alles in de badkamer een prachtig geheel wordt. Het voordeel van accessoires kiezen, is dat je ze ook regelmatig kunt veranderen. Wanneer je een andere sfeer of kleur in de badkamer wilt creëren, kun je simpelweg wat accessoires veranderen en de sfeer kan helemaal veranderen in de ruimte.

Reacties