Zwenkbare deuren scheppen vrije ruimte in de douche

Douchecabineserie Aperto voor comfort en design

19 Januari 2019

Naast comfort is ook design van belang in de moderne badkamer, want de uitstraling draagt in belangrijke mate bij tot de feel-good-factor. Vooral in kleine badkamers staan architecten voor de uitdaging om een douche te verwezenlijken die zowel optisch aantrekkelijk is als een comfortabele douchebeleving mogelijk maakt. Het innovatieve Aperto-scharnier van HSK Duschkabinenbau biedt hier de oplossing: het brengt een frisse look in de badkamer en overtuigt ook op het gebied van comfort. Het maakt het mogelijk om de deur zowel naar buiten als naar binnen te openen en biedt zo in iedere situatie een royale instap. Dit doordachte design werd onlangs met de Red Dot Product Design Award 2018 onderscheiden.

De Aperto-douchecabine als vierdelige hoekinstap heeft een frisse uitstraling en bovenal een royale entree. Dankzij het zwenkbare Aperto-scharnier kan de douchedeur naar binnen en naar buiten worden geopend.

Het Aperto-scharnier brengt een hoogwaardig en elegant design in de badkamer. De scharnieren, wandprofielen, grepen en stabilisatiebeugel zijn in het populaire softcube-design gehouden waarbij de afgeronde hoeken voor een frisse look in de badkamer zorgen. Al deze elementen zijn bewust minimalistisch vormgegeven, zodat de glazen oppervlakken de badkamer groter doen lijken. Deze kunnen worden uitgevoerd in verschillende glassoorten, die uitstekend harmoniëren met de moderne chroomlook van de productserie. Zo zijn o.a. de varianten helder, licht echt glas, in het midden gematteerd glas, matglas, grijs glas en spiegelglas verkrijgbaar. De douchecabine kan hierdoor geheel aan de individuele wensen van de klant en het uiterlijk van de badkamer worden aangepast.

 Het Aperto-scharnier ligt inwendig gelijk met het glas, wat de reiniging aanzienlijk vergemakkelijkt.

Comfort in elke ruimtesituatie

De Aperto-serie staat echter niet alleen voor elegant en modern design, maar ook voor maximaal comfort en ruimtewinst. HSK heeft de zwenkbare deur verder ontwikkeld waardoor dankzij het innovatieve scharnier de douchedeur niet alleen naar buiten en naar binnen kan zwenken, maar ook royaal kan worden geopend. De deur steekt dus niet uit in de ruimte en neemt geen extra ruimte in beslag. De smalle vaste elementen van de douchecabine maken het bovendien mogelijk om de deur ook bij uitstekende radiatoren of andere obstakels probleemloos te openen. Daarmee past de zwenkbare deur zich perfect aan elke nis aan. Voor hoekoplossingen is de Aperto verkrijgbaar als draaideur met zijwand, als kwartronde douche of als hoekinstap. Voor de gebruiker heeft het elegante Aperto-scharnier nog een ander voordeel. Omdat het inwendig vlak met het glas in de douchecabine ligt, vormt het een eenheid met het veiligheidsglas van de douchecabine. Edelglascoating die is afgestemd op glazen douchecabines minimaliseert het zichtbaar opdrogen van waterdruppels en de afzetting van vuil en kalk. Dat vergemakkelijkt de reiniging en verzorging van de douchecabine aanzienlijk.

 De Aperto-scharnieren in hoogwaardig softcube-design overtuigen door hun heldere en elegante chroomlook.

Uitstekende combinatie

 Voor deze ideale combinatie van functionaliteit en design is het Aperto-scharnier onlangs met de Red Dot Award 2018 onderscheiden. Joachim Schulte, leidinggevend vennoot van HSK, is buitengewoon blij met de prijs: „Het winnen van de Red Dot bevestigt, dat wij met ons productdesign precies op de goede weg zijn. En voor klanten of geïnteresseerden is het een extra argument om op onze producten te vertrouwen.“ 

Reacties