De 8 voordelen van een douchecabine

Snel, makkelijk en ook nog luxueus douchen

Mede door de populaire inloopdouche, wordt de douchecabine ietswat ondergesneeuwd, maar... onderschat hem zeker niet! Wie een douchecabine heeft, kan in alle rust en privacy genieten van een heerlijke douche. En even tussen ons - er zijn nog veel meer voordelen. Wij sommen ze voor je op!

1. Een all-inclusive pakket

Een douchecabine is de allesomvattende oplossing om heerlijk ontspannen te kunnen douchen in je badkamer. Het is een echt totaalpakket - je hebt zowel het doucheglas, de douchebak als de douchewandpanelen in één product. Ook de afvoer is inbegrepen! Je hoeft alleen nog een bevestigingsset te kopen voor de installatie.

2. Het water blijft in de cabine

Het is natuurlijk vanzelfsprekend, maar wel ondergewaardeerd, maar bij een douchecabine blijft het water ín de cabine. In tegenstelling tot een inloopdouche - waar het (spat)water ook buiten de douche terecht komt - biedt een douchecabine de luxe dat je in principe al het water "binnenboord" houdt. 

3. Een heerlijk warme bubbel

Naast het water houdt de cabine ook de warmte binnenboord. De temperatuur blijft dus constant tijdens je volledige douchebeurt (en daarna!). Zo hoef je het niet koud te krijgen terwijl je je haar wast en je lichaam inzeept. Je kunt als het ware douchen in een aangename bubbel.

4. Installatie is een fluitje van een cent

Zo'n douchecabine is zeer eenvoudig te installeren, waardoor je snel kunt genieten van je welverdiende en ontspannen douche! 

5. Praktisch in combinatie met een bad

Een douchecabine is plaatsbesparend en kan je zowel in een linker- als in een rechterhoek zetten. Het is daarom een ideale soort douche voor kleine(re) badkamer. Compact en toch comfortabel, nemen douchecabines minimale ruimte in. Een draaideur of een plaats besparende hoek instap met schuifdeur maakt het geheel nog extra ruimtelijk. De maten van de douchecabines beginnen vanaf 80 x 80 cm zodat er nog genoeg ruimte over kan blijven voor een bad. Cabines kun je kant en klaar kopen bij X²O in de meest uiteenlopende formaten. 90x90 of een douchecabine 80x80 zijn de meest populaire formaten.

6. Ideaal voor beperkte renovatie

Er zijn geen grote werkzaamheden nodig als je kiest voor een douchecabine. Erg handig dus bij een badkamerrenovatie.

7. Privacy in je eigen badkamer

Wil je nog wat meer privacy? Dan kun je kiezen voor een cabine met gestreept glas of voor een cabine met matte strook. De profielen van de cabines zijn verkrijgbaar in basiskleuren wit, mat chroom en zwart.

8. Douchen met een veilig gevoel 

De douchecabines van X²O Badkamers zijn trouwens uitgerust met veiligheidsglas waardoor je met een gerust gevoel kan douchen.

 

Ontdek de Talan collectie

Het topmerk Luca Varess, exclusief verkrijgbaar bij X²O, pakt uit met een groot aanbod aan kant-en-klare douchecabines. De Talan reeks is één van de toppers met een fraaie uitvoering.

Een all-in-one Talan douchecabine beperkt de installatietijd tot een absoluut minimum. Een douchecabine bevat alle wanden en de douchebak als één geheel. Met de Talan haal je een complete douche in huis: douchebak, doucheglas en alle wanden zijn inbegrepen. Het soort deur kies je bij de Talan helemaal zelf. Bovendien biedt deze reeks ook draaideuren en plaatsbesparende hoekinstappen met een schuifdeur.

De profielen van de cabines zijn verkrijgbaar in basiskleuren wit, mat chroom en zwart.

 

Hoe maak je jouw douchecabine schoon?

We geven toe, een douchecabine heeft veel randen en hoeken waardoor er gemakkelijker vuil achterblijft. De materialen van tegenwoordig zijn hier echter goed op voorbereid, zo houd je alles makkelijk schoon. Het dagelijks onderhoud van het glas doe je erg eenvoudig met een douchewisser. Voor gebruik kan je ook het glas aan de binnenzijde behandelen met een nano-protector. Zo voorkom je kalk en vuil en houd je het glas waterafstotend.

 

De douchecabine is dé totaaloplossing voor jouw badkamer, waarbij alles is afgestemd op elkaar. Bij X²O krijg je bovendien 8 jaar garantie op je douchecabine!

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk het online of in één van onze showrooms!