Hier moet je opletten bij het uitzoeken van een douchebak

Ga je een nieuwe douchebak plaatsen? Dan moet je keuzes maken uit het materiaal, type douchebak en soort douche. En hoe gaat het plaatsen? Wij helpen je!

Guido van Loon 01 December 2020

Ben je toe aan een nieuwe douchebak in de badkamer? Houd dan met een aantal zaken rekening. Bijvoorbeeld wat voor douchbak ga je kiezen? Dus informeer over de soorten douchebakken die er zijn en ook het materiaal. Let verder op de instaphoogte, het formaat en de vorm. Het plaatsen van de nieuwe douchebak hoeft helemaal geen ingrijpende klus te zijn. Douchebakken kunnen worden geplaatst op een nieuwe of bestaande vloer. Ze zijn eventueel ook vlak in te bouwen.

Welke ondergrond kies je voor je douchebak?

Tijdens het douchen wil je een betrouwbare ondergrond hebben waarmee je veilig gebruik kunt maken van je douche. Een goed gelegde tegelvloer met dorpel is mogelijk, maar voor optimaal comfort en veiligheid is de douchebak het meest geschikt. Zeker wanneer deze wordt uitgevoerd met traditionele sifon of met douchedrain/douchegoot. Je hebt bij een douchebak de keuze uit inbouw en opbouw. Het verschil tussen inbouw en opbouw is dat bij opbouw de douchebak op de vloer geïnstalleerd is, terwijl bij inbouw de douchebak in de vloer verwerkt zit.

Uit welk materialen wordt een douchebak gemaakt?

Een douchebak kan uit verschillende materialen worden gemaakt. Keramiek wordt het meest gebruikt, maar ook een douchebak van natuursteen, acryl of zelfs hout zie je vaak.  Maar ook composietmateriaal wordt veel gebruikt. De uit composietmateriaal vervaardigde douchebak heeft slechts 30 mm (met rand 40 mm) dik. Dit type douchebak is bovendien uitstekend geschikt voor een inloopdouche en douchecabine. Daarnaast is hardsteen is een duurzaam en mooi materiaal en ideaal voor toepassingen in badkamers. Net als de douchewanden hebben deze douchebakken een bijzonder ontwerp met heldere rechte lijnen en passen harmonieus in een minimalistisch vormgegeven badkamer. De meeste douchebakken zijn daarnaast antislip, ondoordringbaar en voorzien van afschot en geleverd met sifon en een vlak rvs afvoerplaatje.

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een douchebak?

Het plaatsen van een douchebak is prima mogelijk op een nieuwe, maar ook bestaande vloer. Zo is het plaatsen op een houten vloer een uitstekende oplossing voor renovatieprojecten. In combinatie met glazen douchewanden of -deuren biedt dit je vele opties.

Reacties