Voor elke badkamer de juiste douche

Een badkamer is niet compleet zonder een goede douche. Heerlijk om ‘s ochtends in wakker te worden of ‘s avonds nog even op te frissen voor je gaat slapen.

Kortom, een douche is onmisbaar in de badkamer. Heb je niet veel plaats in je badkamer of weet je niet goed waar je een douche kunt plaatsen? Geen paniek! In dit artikel vind je meer info over alle type douches en hoe ze te plaatsen. 

Variatie in overvloed 

Is je badkamer niet al te groot? We hebben de verschillende mogelijkheden voor een compacte douche voor je onder elkaar gezet: 

  • Een douchehoek staat zoals zijn naam al doet vermoeden in een hoek van je badkamer. De douche is volledig afgesloten met een glazen wand, waardoor je heel wat ruimte bespaart. Zo’n douchehoek bestaat uit twee panelen: een deur- en een zijpaneel. Je maakt de look compleet én eigen door de kleur van je doucheprofielen zorgvuldig te kiezen. Zo heb je de keuze uit zwart, aluminium, wit of chroom .  
  • Heb jij behoefte aan privacy terwijl je doucht? Dan is een douchecabine zeker iets voor jou. Bovendien blijft de warmte in de cabine hangen, waardoor de temperatuur niet wijzigt tijdens het douchen. De douchecabine is verkrijgbaar in diverse afmetingen zodat je ongetwijfeld jouw ideale exemplaar vindt. 
  • Heb je een inham in je badkamer? Dat is een perfecte plaats voor een douche. Je hebt hiervoor alleen nog een douchedeur nodig om je douche compleet af te werken. Een deur is bovendien een perfect hulpmiddel om je badkamervloer kurkdroog te houden. Je vindt onze deuren in allerlei vormen, kleuren en formaten. Ga jij voor een deur met trendy zwart motief of houd je het liever neutraal? Alles kan!
  • Met een inloopdouche heb je geen opstapje meer nodig en vloeit de badkamervloer naadloos over in je douche. Een glazen douchewand is al voldoende om een douchecocon te creëren. Een doorloopdouche behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kan je aan beide kanten instappen en laat je je badkamer optisch groter lijken.  

Tip! Deuren zijn een extra aandachtspunt bij een douche. Wil je graag een douche met een deur? Dan heb je twee opties: een schuifdeur of draaideur. Die laatste neemt iets meer plaats in beslag, omdat je hem moet kunnen openzwaaien. Houd hier dus rekening mee in je ontwerp.

Tip! Heb je een schuin dak in je huidige badkamer? Het lijkt misschien niet zo eenvoudig om dan een douche te plaatsen aangezien je voldoende hoogte nodig hebt om comfortabel te kunnen douchen. Toch zijn er diverse mogelijkheden om in dat geval een douche te kunnen plaatsen. Eén van de oplossingen is een douche met douchehoek. Een op maat gemaakte doucheruimte biedt ook diverse mogelijkheden. Onze badkameradviseurs kunnen je daar meer over vertellen.

Nu je met deze tips en info aan de slag kunt, is het ook belangrijk om alvast verder te denken. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over een douchebakdouchegootdouchekraan en douchewandpanelen? Doe meer inspiratie op in onze webshop of kom langs in één van onze showrooms en laat je adviseren door een badkamerexpert.