Slim verbouwen met beperkte ruimte

Door je badkamer slim te verbouwen, profiteer je optimaal van de ruimte. Wij hebben enkele tips voor je om echt van je badkamer te kunnen genieten.

Guido van Loon 04 September 2021

Badkamer verbouwen en beperkte ruimte? Lees onze tips!

Wil je jouw badkamer als ook de douche slim verbouwen, omdat je maar beperkte ruimte hebt? Veel badkamers zijn klein, waardoor ze al gauw te vol kunnen ogen.

Kies de juiste tegels

Bekijk eens wat badkamer inspiratie en kies de juiste tegels uit voor jouw kleine badkamer. Mocht je een kleine badkamer hebben die smal en langwerpig is, dan kun je het beste rechthoekige vloertegels kiezen. Deze leg je vervolgens in de breedte op de vloer. Hierdoor zal je badkamer breder lijken. Mocht je badkamer kort en breed zijn, dan kun je de tegels het beste in de lengte leggen. Ga je de wand afwerken, dan kun je bij een laag plafond het beste voor langwerpige tegels kiezen en deze rechtop plaatsen.

Maak gebruik van lichte kleuren

Als je een kleine badkamer hebt, dan kun je het beste gebruik maken van lichte kleuren. Je kunt wel enkele donkere kleuren toevoegen, maar dit is meer om bepaalde punten te accentueren. Donkere oppervlakken zorgen ervoor dat je badkamer kleiner lijkt. Gebruik niet teveel lichte kleuren, maar kies enkele hoofdkleuren uit. Kijk eens rond voor wat meer inspiratie of vraag een advies bij een specialist.

Zorg voor de juiste verlichting

Als jouw badkamer goed verlicht is, zal je je er niet alleen een stuk prettiger in voelen. Een lichtere badkamer lijkt automatisch groter. Daarom is het van belang ervoor te zorgen dat er voldoende daglicht en kunstlicht in de badkamer aanwezig is. Kies ervoor om mooie spotjes in het plafond te plaatsen en ga voor LED verlichting. Dit is duurzame verlichting en kun je ook dimmen wanneer nodig.

Kies voor zwevende meubels

Zwevende meubels zijn helemaal van nu. En een fijn voordeel is dat deze meubels helemaal tot hun recht komen in een kleine badkamer. Je zal er geen of nauwelijks ruimte mee winnen, maar doordat de vloer doorloopt, oogt je badkamer wel een stuk ruimer. Ga bij voorkeur voor een zwevend toilet of een zwevende wastafel. Nog een bijkomend voordeel is dat de vloer eenvoudiger schoon te maken is.

Koop een glazen douchewand

En onze laatste tip: koop een glazen douchewand. Hierdoor zal je badkamer een stuk ruimtelijker ogen. En het is ook nog eens de trend van nu!

Reacties