string(1) "p"

Sky Concept

Sky Concept zijn douchewanden op maat bevestigd OP of IN het plafond, zichtbaar of onzichtbaar. Ook een schuifdeur OP of IN het plafond is mogelijk.

Sky Concept mogelijkheden

Wie droomt niet van een glazen douchewand die wel verzonken lijkt in het plafond, dus zonder dat de bevestigingsonderdelen zichtbaar zijn tegen een muur of op de vloer? In het ‘Sky Concept’ van de Belgische badkamerspecialist Aquaconcept zit het aluminium profiel alvast mooi, stevig en onzichtbaar weggewerkt in het plafond. Maar desgewenst kan het profiel van vrijstaande glaspanelen, zijpanelen of tweedelige schuifdeuren ook zichtbaar op het plafond bevestigd worden, en dat voor een glashoogte tot 3 meter.

De voordelen van dit vernieuwende concept zijn vooral esthetisch, er ontstaat een perfecte afscherming zonder zichtbare lijnen of contouren bovenaan. Daarenboven zorgt het sky concept voor meer comfort: de douche is volledig afgeschermd tegen tochtbewegingen en blijft dus warmer. Sky Concept komt uit in verschillende series en naargelang het concept wordt 8mm of 10mm veiligheidsglas gebruikt.

Open doucheconcepten

Bij het type ‘doorloopdouche’ kan men een volledig vrijstaand glaspaneel via twee vierkante chromen profielen plaatsen op het plafond. Wil men alleen maar een glaspartij zien? Dan zakt/daalt een volledig vrijstaand glaspaneel vanuit het plafond (met onzichtbaar profiel) of vanop het plafond met een zichtbaar profiel. Onderaan rust het glas dan gewoon op de douchebak of op de grond.

Gesloten doucheconcepten

Kiest men voor een meer ‘gesloten’ doucheconcept dan zijn er ook hier diverse opties. Tussen twee muren schittert de ‘Sky Concept Slide’ met een tweedelige glazen schuifdeur hetzij op het plafond bevestigd met zichtbaar profiel, hetzij met onzichtbaar profiel ingebouwd in het plafond. Het zorgt voor een optimaal glijdend effect van de glaspartij over een profielloze bodem waardoor het een hoog designgehalte krijgt. Bovendien zit in het profiel, zonder meerkost, een afremmende, instelbare soft close-techniek verwerkt waardoor de deur nooit hard kan worden geopend of gesloten.

Opteert men voor een combinatie van een groot glazen zijpaneel met een 180° draaideur die door slechts één vierkant profiel gedragen wordt? Dan steekt dat profiel boven het glas uit tot aan het plafond en verzinkt het daar in een vierkante plafondbevestiging.

Half open doucheconcepten 

Wenst men alleen maar een zijpaneel? Dan kan men opteren voor een glaspartij die terug onzichtbaar verzonken is in het plafond (of op het plafond met profiel), én tegen de muur zonder profiel. Of voor een zijpaneel dat bevestigd is tegen de muur met een chroom profiel en een vierkante plafondbevestiging. 

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.grukobv.nl