Foto: 2017/Badkamerdepot.jpg

6 nieuwe trends in badkamers

De tegenwoordige badkamer is meer dan zomaar een plaats waar je je tanden te poetst en doucht.

Het is een tevens intieme ruimte waar je tot jezelf kan komen. Om exact die sfeer te creëren die bij jou het gewenste relaxeffect teweeg brengt, is het belangrijk dat je de badkamerstijl helemaal aan jouw behoeften aanpast. Er zijn natuurlijk altijd onmisbare aspecten waar je niet omheen kan, zoals de douche of het bad van bijvoorbeeld Badkamerdepot, de wastafel en eventueel een toiletpot, maar juist hiermee kan je ook alle kanten op.

Trend 1. Douche-wc

In Joodse en Islamitische landen zijn wc potten met een kraantje heel gewoon. Jezelf schoonpoetsen met toiletpapier wordt zelfs als zeer onhygiënisch gezien en wordt dan ook alleen gebruikt om je af te drogen. Enkele jaren geleden hebben enkele sanitair merken, eigenlijk meer als probeersel, de douche-wc opgenomen in hun assortiment. En wat bleek? Hij vond gretig aftrek. Inmiddels is de douche-wc een echte trend aan het worden. Veel anders dan een gewone wc-pot is deze douche-wc niet. Je hebt net een kraantje en een klein waterleidinkje extra nodig. Zo'n pot plaatsen zou je zelfs als doehetzelf klus heel makkelijk zelf kunnen.

Trend 2. Slimme snufjes

Je eigen badkamer omtoveren tot een mini wellness is ook helemaal zo moeilijk niet. Denk eens aan weggewerkte ledverlichting, een draadloos muzieksysteem of een warmtedraad achter je spiegel. Kleine dingetjes die in vrijwel elke sanitaire ruimte te realiseren zijn. Of wat dacht je van een elektrische bedieningsplaat voor de toiletspoeling? Wist je dat je die zelfs met een app op je telefoon kan bedienen?

Trend 3. Flinterdun keramiek

Flinterdunne opzetwasbakken zijn dit jaar helemaal de trend. De randdikte van sommigen van deze modellen is maar 5 mm en dat is echt dun! De wasbakken zijn niet breekbaarder dan een gewone wasbak, het gebruikte keramiek is alleen van een andere samenstelling. Deze dunne elementen geven je sanitair minimalistisch karakter, terwijl je net zoveel elementen hebt staan als anders.

Trend 4. Afwijkende vorm van ligbad

Als je de ruimte ervoor hebt, ben je met een trapeziumvormig vrijstaand bad helemaal van deze tijd. Ook goed nieuws voor de doehetzelf klusser is dat je geen ombouw meer nodig hebt. Het stalen frame waar een bad in rust mag gezien worden. Geef het een strak mat zwart kleurtje en je hebt in een handomdraai een industriële badkamer.

Trend 5. Natuurlijk badderen

Niet alleen is de botanische stijl de trend van 2017 voor woonkamerinrichtingen ook in het badkamerinterieur mogen natuurlijke materialen als hout, riet en planten gezien worden. Botanische elementen zijn goed te combineren met natuursteen, glazen bouwstenen en rieten manden.

Trend 6. PVC jaloezieën

"Gatver," horen we je denken, "PVC jaloezieën hoef ik echt niet in mijn wellnesswereldje. Hoe kan je dat nou een trend noemen"? Waarschijnlijk ben je dan niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in PCV raambekleding. De nieuwste kleuren PVC jaloezieën van bijvoorbeeld Doehetbudget zijn niet van echt hout te onderscheiden en passen prima in zowel een minimalistisch als botanisch sanitair. PVC trekt niet krom, roest, scheurt of schimmelt niet en misschien wel het allerbelangrijkste, af en toe een vochtig doekje erover is het enige wat je er aan onderhoud aan hebt.

Reacties