Foto: 2022/douche-kiezer.jpg

Douche irritaties; de top 3! (inclusief manieren ze op te lossen)

Een warme douche na een lange dag, wie kijkt er niet naar uit? Een moment van genot en warmte.

Vincent 26 Oktober 2022

Toch zijn er ook een aantal zaken die dit genot snel kunnen verminderen. Iedereen kent ze wel; de irritaties onder de douche. Wij hebben ze daarom op een rijtje gezet, inclusief de manieren om ze zo snel én mooi mogelijk op te lossen.

1. In de (douche)goot

In praktisch iedere nieuwe badkamer is het tegenwoordig te vinden; de inloopdouche. Zo’n prachtig gebouwde muur zonder deur ervoor waar je zo inloopt. Geen opstapjes en vieze kiertjes. Hoe het water dan niet de hele badkamer nat maakt? Met de installatie van een goede douchegoot voorkom je dat. Maar laat dat nou net douche irritatie nummer één zijn; een slecht werkende douchegoot. Dit resulteert er namelijk in, dat zelfs na een korte douchesessie jouw hele badkamer een groot waterballet is. Je zult vervolgens aan de slag moeten met trekkers en dweilen. Je raad het al; weg relaxte modus. Daarom is het belangrijk bij de installatie van een badkamer de juiste douchegoot te kiezen. Kies zeker niet voor een te kleine douchegoot, want dan weet je zeker dat het water niet goed wegloopt. Laat een douchegoot aanleggen door een specialist, zo weet je ook zeker dat de afwatering op orde is. En ohja, en haal je haren af en toe uit het putje.

2. Verdampt noch mal

Nog een irritatie die zeer hoog op vele lijstjes staat is een slecht ventilerende ruimte. Deze staat net onder de douchegoot, omdat niet in iedere badkamer ventilatie per se nodig is doordat er een raam aanwezig is. Maar zorg -ook wanneer er wel een raam is- toch voor goede ventilatie. In de winter kan een raam open zetten namelijk voor tocht en zelfs vorst zorgen, iets wat je liever buiten de deur houdt. Net als muggen en vliegen, deze wil je ook niet in je badkamer. Ongedierte is dol op vochtige ruimtes, dus gebruik liever goede ventilatie. Bij ventilatie geldt ook; liever te veel dan te weinig. En ook hier; gebruik de expert!

3. Privacy first

Naast de ventilatie en de douchegoot is privacy in de badkamer ook een belangrijk punt. Zeker in een gezin met (puberende) kinderen is dit een aandachtspunt. Op een gegeven moment is het niet meer fijn om naakt rond te lopen. Toch kan het zo zijn dat er iets gepakt moet worden uit de badkamer terwijl er gedoucht wordt. Het kan in zo’n geval net wat meer comfort geven om naast een inloopdouche (met goede douchegoot dus!) een douchedeur te plaatsen. Dit voorkomt vele ongemakkelijke momenten.

------

Kortom, een badkamer moet een oase van rust binnen jouw huis zijn. Voorkom dan ook irritatie aan het einde van een lange en vermoeiende dag. Of juist irritatie aan de start van een volle werkdag, wanneer je ’s ochtends een douche neemt. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kun jij al een hoop leed voorkomen en gun je jezelf écht een moment van rust. Met bovenstaande acties ben je al een heel eind op weg naar de ultieme, relaxte douchebeurt!

Reacties