Foto: Detremmerie_Recycled_Red_Wenge__Fineer_Hangkast_Spiegel_op_frame

Detremmerie en Wasterial slaan de handen in elkaar om duurzaam om te gaan met onze planeet.

In samenwerking met Detremmerie ontwikkelde Wasterial opbouwwaskommen van mossel- en oesterschelpen, restanten van keramiek, wijnflessen en gebroken autoruiten.

19 April 2024

Wasterial is een onderneming uit Lille met een missie om afval van lokale producten een tweede leven te geven. In samenwerking met Detremmerie ontwikkelde Wasterial opbouwwaskommen van mossel- en oesterschelpen, restanten van keramiek, wijnflessen en gebroken autoruiten. Sinds de oprichting draagt Detremmerie functionaliteit en stijl hoog in het vaandel. Vandaag wil Detremmerie ook z’n steentje bijdragen tegen de opwarming van de aarde. Naast functionaliteit en stijl wordt ook duurzaamheid een aspect dat ook hoog op Detremmerie’s agenda staat.

De veelzijdigheid aan kleuren zorgt ervoor dat de waskommen feilloos te combineren zijn met de kasten van de badkamerproducent alsook andere accessoires in de badkamer. Zowel neutrale kleuren zoals zwart, bruin en gebroken wit. Mag de waskom iets prominenter aanwezig zijn in de badkamer? Dan bieden de opvallende groene, rode of blauwe kleuren soelaas.

Naast de samenwerking tussen beide firma’s worden er ook andere inspanningen gedaan op andere vlakken om duurzaam te ondernemen. Zo werkt Detremmerie hoofdzakelijk met Europese toeleveranciers om transportafstand te beperken. Bovendien investeerde de firma enkele jaren geleden in een verpakmachine die de verpakkingen op maat van de geproduceerde meubels maakt. Zo voorkomt de firma overbodig transport van lucht. Daarbovenop doet het logistiek departement de nodige inspanningen om een vrachtwagen pas te laten vertrekken wanneer de opbergruimte optimaal is benut.

Om de milieubelasting te minimaliseren voldoen alle vrachtwagens van Detremmerie aan de EURO 6 norm. Ook de investering voor de omschakeling naar elektrische bedrijfsvoertuigen is van start gegaan.

Niet enkel de geografische ligging van de leveranciers is belangrijk. Tijdens de selectieprocedure zal Detremmerie ook aandacht besteden aan de duurzaamheid van de firma. Zo werkt de leverancier van de HDF-platen met meer dan de helft gerecycleerd hout. De afvalresten van het plaatmateriaal worden bewaard in een silo. Tijdens de wintermaanden verwarmt Detremmerie zijn fabriek en burelen met de restanten van het plaatmateriaal. De rookgasemissie van de verbrandingsinstallatie wordt door een actief koolfilter getrokken. Hiermee worden alle ongezonde partikels uitgefilterd waardoor er geen milieubelasting is. Ook de verfemissies van de spuitcabine worden gefilterd door een koolfilter.

Sinds 2011 liggen er op het dak van Detremmerie voor een nominale waarde van 200KW zonnepanelen. Er liggen plannen op tafel om voor nog een 450KW aan zonnepanelen bij te investeren.

Detremmerie voelt zich al van oudsher ( sinds 1939 ) verantwoordelijk voor het welzijn van mens en milieu. Reeds lang voordat ‘ duurzaamheid’ een onderwerp werd waar elk modern bedrijf rekening mee houdt, heeft de zoon van de oprichter, de heer René Detremmerie, van duurzaam denken een prioriteit binnen het bedrijf gemaakt.

Hij wist al heel snel een toren om houtafval te recycleren te bouwen ; deze afval te verbranden en hiermee het ganse bedrijf te verwarmen. De fabrieksgebouwen met een actuele oppervlakte van ruim 20 000 m 2 zijn waar mogelijk overal voorzien van zonnepanelen.

We zijn dan ook trots om met het ganse Detremmerie team ons in te zetten voor een merk dat zich committeert tot het beschermen het milieu. Recent zijn we dan ook een samenwerking aangegaan met een firma die wastafels produceert uit 70 % gerecycleerd materiaal. Gebruikt porselein, kapotte voorruiten, mossel- en oesterschelpen dienen als basisgrondstof om deze items te produceren. Hierbij dragen wij dan ook graag ons steentje als Detremmerie bij om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Binnenkort worden de waskommen, zeepbakjes en bekers aan ons assortiment toegevoegd !

Meer van Detremmerie
Reacties