Foto: Recycled_Oyster_Sand_Drop_Detremmerie

Detremmerie en Wasterial slaan de handen in elkaar om duurzaam om te gaan met onze planeet.

In samenwerking met Detremmerie ontwikkelde Wasterial opbouwwaskommen van o.a. mossel- en oesterschelpen

01 Oktober 2023

Wasterial is een onderneming uit Lille met een missie om afval van lokale producten een tweede leven te geven. In samenwerking met Detremmerie ontwikkelde Wasterial opbouwwaskommen van mossel- en oesterschelpen, restanten van keramiek, wijnflessen en gebroken autoruiten. Sinds de oprichting draagt Detremmerie functionaliteit en stijl hoog in het vaandel. Vandaag wil Detremmerie ook z’n steentje bijdragen tegen de opwarming van de aarde. Naast functionaliteit en stijl wordt ook duurzaamheid een aspect dat ook hoog op Detremmerie’s agenda staat.

De veelzijdigheid aan kleuren zorgt ervoor dat de waskommen feilloos te combineren zijn met de kasten van de badkamerproducent alsook andere accessoires in de badkamer. Zowel neutrale kleuren zoals zwart, bruin en gebroken wit. Mag de waskom iets prominenter aanwezig zijn in de badkamer? Dan bieden de opvallende groene, rode of blauwe kleuren soelaas.

Naast de samenwerking tussen beide firma’s worden er ook andere inspanningen gedaan op andere vlakken om duurzaam te ondernemen. Zo werkt Detremmerie hoofdzakelijk met Europese toeleveranciers om transportafstand te beperken. Bovendien investeerde de firma enkele jaren geleden in een verpakmachine die de verpakkingen op maat van de geproduceerde meubels maakt. Zo voorkomt de firma overbodig transport van lucht. Daarbovenop doet het logistiek departement de nodige inspanningen om een vrachtwagen pas te laten vertrekken wanneer de opbergruimte optimaal is benut.

Meer van Detremmerie
Reacties