Foto: 2014/keramag-badkamer-design.jpg

Keramag Design voor de designbadkamer

Keramag Design solitaire producten: bijzondere accenten voor hoogwaardige designbadkamer.

BV DE SPHINX MAASTRICHT heeft haar topseries voor exclusieve badcultuur samen gebracht onder het premiummerk Keramag Design. Het aanbod in dit merk biedt daarnaast een aantal hoogwaardige, solitaire producten: een stijlvol voorwandelement Universal, de douchebakken Opale en het vrijstaande bad Mattis. Deze drie producten geven de badkamer - in combinatie met de Premiumseries citterio, myDay, Preciosa II en Silk - een bijzonder luxe accent. De tijdloos elegante toevoegingen spelen in op de wensen van mensen die staan op een individuele inrichting, topkwaliteit en hoogwaardige producten.

Voorwandelement als design statement

Voor het hoogwaardig en harmonies afronden van het Keramag Design closet in de privé-badkamer is het voorwandelement Universal ontwikkeld. Dit element biedt niet alleen voordelen bij de installatie van hoogwaardige wandclosets of tegen de wand bevestigde staande closets, het is ook een design statement op zicht. Het hoogwaardige glaspaneel met geïntegreerde bedieningsknoppen op het bijzondere, ruimtebesparende, vlakke reservoir en het edele frame uit geborsteld aluminium zijn gevat in een sober, organisch ontwerp als overtuigend, tijdloos elegante eenheid. Universal maakt indruk door het perfecte samenspel van hoogwaardig design en hoogstaande functionaliteit. Het vormt daarmee een perfecte afronding van de Keramag Design series.

Keramag Design 'Universal'.

Het glazen front met bedieningsknoppen is beschikbaar in de kleuren wit, zwart en taupe. Het front is vervaardigd van 8 mm dik veiligheidshardglas, waarin de knoppen op ergonomische hoogte zijn geïntegreerd. Het frame uit geborsteld aluminium is voor het witte paneel in 'Natuur' en voor het zwarte en taupekleurige paneel in 'Champagne' beschikbaar. De reservoirs beschikken over een praktisch dubbel spoelsysteem voor een spoeling met 6 liter of 3 liter water. De in hoogte verstelbare stelpoten achter het glazen front maken het mogelijk om het element strak te positioneren, zelfs wanneer de vloer niet volledig recht loopt. Universal is volledig voorgemonteerd, voor een tijdbesparende installatie waarbij geen speciaal gereedschap nodig is. Het voorwandsysteem is 495 mm breed, 1170 mm hoog en slechts 108 mm diep. Op alle functionele onderdelen wordt een naleverbaarheid gegarandeerd voor de duur van 25 jaar. Het element voldoet aan de norm EN 14055.

Opale: voor meer doucheplezier

De vlakke design douchebak Opale vormt eveneens een bijzondere aanvulling in het Keramag Design programma. Het geometrische design kenmerkt zich door een vormgeving met understatement. Met royale afmetingen (120 x 80 cm voor de kleinste variant) biedt dit assortiment uiterst ruimhartige doucheruimten. Hiermee volgt Opale de trend van grote, vlakke douchebakken. De douchebak biedt twee zones. In de douchezone wordt weelderig gedoucht en in de droge zone, die ongeveer een derde van de douchebak meet, is ruimte voor het afdrogen. De douchezone en de droge zone lopen via een zachte welving in elkaar over. Ook het materiaal Varicor van de douchebak is bijzonder. Deze minerale kunststof voelt aangenaam warm aan, is geluidsdempend en antibacterieel. In tegenstelling tot sanitairacryl, is Varicor ook bestand tegen sterkere reinigingsmiddelen. Bovendien is het materiaal zeer duurzaam en kan het probleemloos gerepareerd worden.

Keramag Design 'Opale'.

Opale beschikt daarnaast over een bijzondere, in de douchebak geïntegreerde afvoer met een afvoercapaciteit van 36 liter per minuut. Daarmee is Opale zelfs bij het gebruik van massagedouches met een stevige waterstraal toegerust om het douchewater efficiënt af te voeren. De onder de norm EN 274 geëiste afvoercapaciteit van 24 liter wordt zelfs ruim overtroffen. Desondanks is de installatiehoogte van de douchebak slechts 130 mm. Door de 360 graden draaibare, vlakke buisverbinding is de installatie eenvoudig en tijdbesparend. De sifon van de afvoer is zonder gereedschap, eenvoudig te bereiken, onder de fraai vormgegeven afvoerplaat met een zacht geometrisch design. Opale is ook vlak in de vloer in te bouwen, evenals een installatie op vloertegels of - dankzij de stelpoten onder de douchebak - op een verhoog tegelplateau. Opale wordt geleverd in helder wit. Bij renovatie is de douchebak eenvoudig om te wisselen. Opale is beschikbaar in acht varianten in de afmetingen 120, 140, 160, 170 cm x 80 of 90 cm.

Mooier baden met Mattis

Met het hoogwaardige, vrijstaande bad Mattis is het Keramag Design programma aangevuld met een luxueuze blikvanger. Het bad past qua vormgeving en uitstraling perfect bij de designseries citterio, myDay, Preciosa II en Silk en brengt een echte wellness-sfeer in de badkamer. Ook het formaat van 170 x 80 x 65 cm en het volume van 280 liter zijn indrukwekkend. Baden wordt een belevenis van genot en design.

Keramag Design 'Mattis'.

Mattis is gemaakt uit het hoogwaardige Resin Stone. Dit materiaal uit in polyesterhars gebonden dolomiet, werkt geluid- en temperatuurisolerend en voelt aangenaam warm en zacht aan. Ondanks het grote volume heeft het bad slanke wanden. Het bad versmalt van boven naar beneden van 170 cm tot 140 cm. De onderkant van de buitenvorm met de ca. 11.5 cm hoge strak geometrische vorm, vormt een spannend contrast met de glooiende belijning. De badrand is aan één zijde verbreed als afleggedeelte voor badbenodigdheden. Deze verbreding vloeit aan hoofd- en voeteneinde harmonisch weg in de badrand. De afvoer is in het midden van het bad gepositioneerd. Door het Resin Stone materiaal is het bad uitermate sterk en duurzaam.

BV DE SPHINX MAASTRICHT biedt de Beneluxmarkt een compleet en helder assortiment met drie merken die elkaar aanvullen en versterken: Sphinx, Keramag Design en Koralle. De drie merken zorgen samen voor één compleet assortiment dat alle marksegmenten bedient. Voor het volledige aanbod van de drie merken is BV DE SPHINX MAASTRICHT het aanspreekpunt.

Meer informatie: www.keramagdesign.com

Publicatiedatum: 17 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties