Zó kies je voor meer karakter in de badkamer!

De badkamer: het is vaak een saaie ruimte in huis. De kamer is praktisch ingericht en je hebt er alles wat je nodig hebt.

Guido van Loon 10 September 2020

Maar eigenlijk is er verder weinig aan. Herkenbaar? Tijd voor verandering! Want het is maar wat zonde om niets leuks te maken van de ruimte – je bent er immers iedere dag weer te vinden. Hoe ga je voor meer karakter in de badkamer? Lees onze tips!

Glas bij de douche

Het is een van dé trends van het moment in de badkamer: kies voor veel glas! Blader maar eens door een woonmagazine en je ziet het meteen voorbijkomen. En dat is niet gek: glas zorgt voor een stoere en moderne look in de badkamer. Laat een mooie glazen douchewand op maat plaatsen: dat past in iedere badkamer. Er zijn meerdere glassoorten en looks mogelijk. Bij Glasdiscount laat je een glazen douchewand zetten tegen een scherpe en aantrekkelijke prijs. Ook nog eens een goede keuze voor de portemonnee!

Opvallend kleurgebruik

De vloer, de muren, het sanitair: grote kans dat je in je badkamer vooral wit terugziet. En hoewel daar niets mis mee is, is het toch wel een beetje suf. Zeker als je meer karakter in je badkamer wilt, is het hoog tijd om kleur toe te voegen! En wees niet bang om daarbij echt uit te pakken. Ga bijvoorbeeld voor een muur met groene, blauwe of roze tegels. Zo maak je pas een eyecatcher van je badkamer! En ook de accessoires lenen zich goed voor een kleurrijke variant – denk aan de zeeppompjes, de badmat en de handdoeken.

Hout in de badkamer

Dé materiaalsoort die zorgt voor een levendige uitstraling? Dat is hout! En dan denk je misschien meteen: maar hout en vocht gaan niet samen. Grotendeels waar, maar er zijn speciale uitvoeringen te vinden waarbij dat prima kan! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten wastafel in je badkamer. Ook mooi: houten wandplankjes, waar je spullen als de handdoeken en geurstokjes op kwijt kunt. Of plaats een sierladder in je badkamer, om handdoeken en badjassen aan op te hangen. Zo’n houten ladder is ook nog eens helemaal trendy!

Plantjes zorgen voor levendigheid

Niet alleen hout, maar ook planten in de badkamer zorgen voor levendigheid! Daarom zien we steeds vaker planten in de badkamer. Kies het liefst voor tropische planten, zoals de bananenplant en de lepelplant: deze kunnen prima overleven in vochtige kamers. Waar je ze kwijt kunt? Op de badrand, de vensterbank of een wandplankje bijvoorbeeld. Of gewoon op de grond, in een mooie bloempot. Met een leuke plant heb je meteen meer sfeer in je badkamer!

Badkameraccessoires brengen persoonlijkheid

Ten slotte zorg je met leuke badkameraccessoires voor meer karakter in je badkamer. Zet bijvoorbeeld een mooie zeeppomp op de wastafel, van hout of keramiek. Je tandenborstel stop je in een leuke tandenborstelhouder, liefst in een opvallende kleur of met een print erop. En denk ook aan een gezellige voorraadpot, bijvoorbeeld om wattenschijfjes in te stoppen. Het zijn juist deze kleine dingen die de look van je badkamer compleet maken!

Reacties