Wil je een moderne badkamer? 4 handige tips!

We zijn er fan van: een moderne badkamer. Durf echt iets unieks van de ruimte te maken – zo maak je een fijne plek van de badkamer.

Guido van Loon 07 Juli 2020

Iedere dag ervaar je weer een gevoel van luxe in een moderne badkamer! Hoe pak je het aan? Lees onze handige tips!

Een moderne douchecabine

Een douchecabine past perfect in een moderne badkamer: strak, eenvoudig in ontwerp en fijn in gebruik. Waar een douchegordijn een wat ouderwets imago heeft, is dat bij de douchecabine wel een ander verhaal! Dat is dus zeker de juiste optie om voor te gaan.

Wist je dat er veel soorten en maten zijn om uit te kiezen? Een vijfhoek douchecabine past goed bij een badkamer met een moderne look. Door de hoeken is zo’n cabine opvallend qua design – zo ga je voor een echte eyecatcher. Bij SanitairKamer.nl vind je een uitgebreid assortiment, waaronder een vijfhoek douchecabine met een industriële look – bijvoorbeeld met mat zwarte banen over het glas. Wat een plaatje!

Trendkleuren in de badkamer

We hadden het hierboven al over een zwarte matte kleur: een ware trend in de moderne badkamer! Dat is dus zeker een optie om voor te kiezen. Je kunt gaan voor een moody badkamer, door naast zwart ook donkergrijs of diepblauw terug te laten komen. Of kies juist voor een contrast: combineer zwarte details met lichte kleuren zoals wit, beige of crème. Aan jou de keuze!

Wil je juist liever fellere kleuren? Ook dat is een optie in de moderne badkamer! De trendkleuren op dat gebied zijn olijfgroen en oudroze – liefst in combinatie, voor een speels resultaat. Kies bijvoorbeeld voor tegels in deze tinten, of haal accessoires in deze vrolijke kleuren naar je badkamer.

Tegels die passen bij een moderne badkamer

Over die tegels gesproken: daar kun je ook speciaal rekening mee houden als je een moderne badkamer wilt. Niet alleen de kleur van de tegels is daarbij van belang, maar ook de vorm van de tegels. Grote tegels passen goed bij een moderne look. Of kies zelfs voor een muur of vloer bestaande uit één oppervlakte, doorlopend zonder voegen.

Wil je toch liever kleine tegels in de badkamer? Dat kan ook, met weer een andere trend in de moderne badkamer. Kies in dat geval namelijk voor kleine tegels die extra opvallen. Bijvoorbeeld door ze in een uniek patroon te plaatsen, zoals moderne mozaïek tegels. Of maak juist een blikvanger van de voegen tussen de tegels: combineer witte tegels met zwarte voegen. Daarin komt weer het contrast van kleuren naar voren, waar we het hierboven ook over hadden.

Moderne accessoires in de badkamer

Met moderne accessoires in de badkamer maak je de look helemaal compleet! Vergeet ze dus zeker niet – ze vormen een belangrijk onderdeel van de styling. Ook hier zijn weer wat duidelijke trends aan te wijzen. Op nummer één: de ronde spiegel. Liefst met een metallic omlijsting, in goud of koper. Die steelt de show!

Ook populair in de moderne badkamer: planten. Zet ze op de wastafel, de badrand, de vensterbank of gewoon op de grond. Ze zorgen echt voor sfeer in de badkamer – wel zo fijn.

Reacties