Trends Sanitair 2016

Er is voor ieder wat wils te vinden binnen de sanitair-trends van 2016! Bekijk ze hier.

Trends - Dekker Zevenhuizen

Hou je van sobere luxe in de badkamer? Verblijf je je liever in een ‘coole’ strakke omgeving waarin zwart en wit de hoofdrol spelen? Of toch kiezen voor weldadige rust in een neutrale omgeving? Gaat de voorkeur uit naar krachtig en robuust, dan kies je voor trend 1 – URBAN JUNGLE – de archetypische vorm van de maatwerkwastafel geeft de sfeer van een industriële loft in New York. Bij trend 2 – MONOCHROME – zie je tijdloze maar spannend zwarte combinaties en speel je met tegenstellingen zoals grafische en organische vormen en harde en zachte materialen. Of haal je de natuur in huis met trend 3 – MOTHER NATURE – en creëer je een natuurlijke sfeer met de houtstructuren van Lavanto Ceprano? Laat je vooral inspireren door de trends van Dekker Zevenhuizen!

Trend 1 - Urban Jungle

Oude pakhuizen, werkplaatsen en schoolgebouwen zijn een populaire plek om te wonen. De rasters van industriële ramen, bakstenen muren, rauwe betonnen vloeren en architectonische stalen constructies inspireren. Meubels hebben archetypische vormen en lijken soms rechtstreeks uit de werkplaats te komen. Hier geen frutsel te zien, alles heeft een functie. Design wordt gecombineerd met vintage, industriële lampen en zachte materialen zoals leer, wol en denim.

In de badkamer creëer je deze rauwe urban sfeer eenvoudig. Combineer tijdloos wit sanitair met materialen als blauwstaal, stoer graniet of een sleetse beton look. Een stevig accent in hout geeft leven. Laat koperen leidingen zoveel mogelijk in het zicht en style met vintage ogende metalen manden voor handdoeken. Met de trendkleur blauw, de kleur van de traditionele werkmanstof denim, geef je een subtiel gevoel van luxe aan de sobere basis van zwart, grijs en wit.

Deze producten zie je bij Urban Jungle:
- Badmeubel Lavanto Celio Grey Wash
- Wastafel maatwerk keramiek Chiesa Scuro
- Kraan Water Evolution Flow rvs uit de wand
- Douchevloer Hidrobox Neo graphite
- Douche achterwand Lavanto Nuance Basalt Slate
- Doucheset Water Evolution Flow rvsTrend 2 - Monochrome

Het perfecte decor voor een tijdloos, modern interieur is de meest klassieke kleurencombinatie: zwart en wit. Ondanks dat zwart en wit officieel geen kleuren zijn, brengen ze volop sfeer. In deze monochroom stijl zeggen we meer met minder: minder kleur, minder dessin, minder mix van stijlen. In dit universum van licht en ruimte is het heerlijk tot rust komen.

In de badkamer zoeken we de contrasten op voor een spannend en fris beeld. Tegenstellingen tussen zwart en wit, grafische en organische vormen en harde en zachte materialen met een fijne structuur. De subtiele tekening van marmer brengt deze stijl tot leven. Kies je voor zwart-wit, ga er dan ook voor en creëer grafische effecten door een mat, zwart meubel te combineren met een zacht glanzend wit werkblad. In de styling zien we posters met typografi e in een zwarte lijst en een marmeren tray met heerlijke geurkaarsen.

Deze producten zie je bij Monochrome:
- Badmeubel Lavanto Veneto hoogglans antraciet
- Wastafel Lavanto Solid marmo
- Kraan Lavanto Cubic
- Douchevloer Hidrobox Line X bianco
- Douche achterwand Lavanto Nuance Marble Noir
- Doucheset Lavanto Dado

Trend 3 - Mother Nature

Om te overleven in een hectische wereld waarin we voortdurend online zijn grijpen we terug naar de basis. In de natuur komen we tot rust. Urban gardering, oftewel de vergroening van het stedelijk gebied is een belangrijke trend. We kiezen voor biologische voeding, hebben een eigen moestuin en kamperen is populairder dan ooit. Hoe creëer je dit kalme en aardse gevoel in huis? In een lichte en rustige basis geven ambachtelijk gemaakte meubelen en handgemaakte accessoires sfeer. We signaleren een nieuwe toon-op-toon kleurensignatuur in interieurs geïnspireerd op natuurlijke materialen zoals zand, steen, klei, marmer, leisteen en bakeliet. In de badkamer komen al deze elementen samen. Een stapel luxe handdoeken in dit zachte en vriendelijke palet en blokken zeep gemaakt van natuurlijke ingrediënten geven een weldadig gevoel van ontspanning.

Deze producten zie je bij Mother Nature:
- Badmeubel Lavanto Ceprano white wash
- Wastafel Lavanto beton Manhattan
- Kraan Lavanto Kiruna hoog
- Douchevloer Hidrobox Neo crème
- Douche achterwand Lavanto Nuance Silver Travertin
- Doucheset Lavanto Kiruna Evo