Foto: Tover-je-badkamer-om-tot-wellness--4-tips

Tover je badkamer om tot wellness: 4 tips

Een heerlijke rustgevende spa in je eigen huis, wie droomt daar nu niet van?

Guido van Loon

Naast dat je badkamer praktisch moet zijn, wordt deze ruimte steeds vaker gezien als een oase van rust. Het is een plek waar je na een drukke werkdag weer even tot jezelf kunt komen. Ga dus voor ontspanning en tover je badkamer om tot wellness. Makkelijk gezegd natuurlijk, niemand verbouwd zijn of haar badkamer zo maar eventjes. Uit onderzoek komt zelfs dat, naast de keuken, de badkamer verbouwen de meeste stress oplevert. Daarom hebben wij 4 tips die helpen om jouw badkamerrenovatie vlekkeloos te laten verlopen.

Ga voor natuurlijke materialen

Om in je badkamer een rustgevende en natuurlijke sfeer te creëren, raden we je aan om voor natuurlijke materialen te kiezen. Witte of zwarte tegels kunnen al snel zorgen voor een klinische en koude uitstraling. Ga daarom voor grote crèmekleurige tegels, gebruik hout en gebruik pastelkleurige accessoires. Naast rustgevend, is dat ook helemaal de trend van 2022.

Maak slim gebruik van verlichting

Geen of weinig licht kan ervoor zorgen dat je kamer grauw oogt. Te veel onnatuurlijk licht zorgt er juist weer voor dat de badkamer steriel en flets lijkt. Daarom raden we je aan om voor zoveel mogelijk natuurlijk licht te gaan. Daglicht zorgt voor een positieve stemming en draagt daarom bij aan het tot rust komen na een zware dag werken. Wat betreft verlichting kun je het best voor subtiele lampen kiezen die eventueel te dimmen zijn. Zo pas je de verlichting aan op jouw humeur, ideaal voor je privé wellness.

Ga voor een complete badkamer

Is jouw badkamer toe aan een grote renovatie? Of ga je beginnen aan de bouw van je nieuwe badkamer? Dan is er wat meer nodig dan wat natuurlijke materialen en slimme verlichting. Kies in één keer jouw eigen wellness uit in de vorm van een sanitairpakket. Je laat designers kijken naar je wensen en op basis daarvan ontwerpen zij jouw ideale badkamer. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kun je alvast lekker achterover hangen en dromen over je complete badkamer.

Accessoires maken de badkamer af

Eerder gaven we al aan dat pastelkleurige accessoires goed passen bij natuurlijke tinten. Deze kleuren dragen bij aan de rustgevende uitstraling van een badkamer. Wil je nog meer kleuren en accessoires combineren? Denk dan ook aan rieten mandjes, handdoeken in lichte kleuren als wit, lichtblauw en beige en mooie planten. Een van de eerste dingen die je tegenkomt wanneer je een spa binnenkomt is de indringende doch lekkere geur. Sla dus een arsenaal aan geurkaarsen en -stokjes in, zo komt je badkamer pas echt in een lekker spa-sfeer.

Reacties