Onderhoudstips voor de badkamer

Als je de badkamer goed onderhoudt, gaat hij jarenlang mee. Voor het onderhoud van elk type sanitair-product zetten we de handigste tips op een rij.

De badkamer schoonmaken en onderhouden 

Heb je een mooie nieuwe badkamer met glanzende kranen en een blinkende douchewand? Dan is het fijn om je badkamer in een uitstekende conditie te houden. Met het juiste onderhoud en een goede manier van schoonmaken, kun je jarenlang van je badkamer genieten. 

Schoonmaken van elk type materiaal

In de badkamer vind je verschillende materialen: keramiek, chroom, glas of natuursteen. Elk materiaal vraagt om een andere behandeling. Zo kun je kunststof wastafels het beste schoonmaken met warm water, een afwasmiddel en een zachte doek. Belangrijk is sowieso om altijd alle oppervlakken droog te maken na gebruik, want met stilstand water kun je schimmel en kalkaanslag krijgen. 

Natuursteen onderhouden

Natuursteen komen we steeds vaker tegen in de badkamer: als wastafel of als tegel bijvoorbeeld. Het schoonmaken van dit materiaal vraagt om specifieke aandacht. Dit natuurproduct mag je nooit behandelen met zuurhoudende middelen, met azijn of citrus. 

Meer tips

Op onze website vind je allerlei leuke blogs over schoonmaken en kun je de onderhoudsfolder aanvragen. In deze compacte folder vind je nog veel meer handige tips om je badkamer blinkend schoon te houden.

TIP: Houd je badkamer jarenlang in topvorm en vraag onze onderhoudsfolder aan. 

Baden+ schoonmaakmiddelen

Wil je zeker zijn, dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt? Bekijk dan eens onze collectie schoonmaakmiddelen. Dit krachtige team, dat alle soorten vuil bestrijdt, zorgt ervoor dat je hele badkamer fris blijft.