Foto: 2016/Handyman-badkamer-tips.jpg

Praktische tips om je badkamer schoon te houden

De badkamer schoon houden levert voor sommige mensen grote problemen op.

Dus worden de mouwen eens in de zoveel tijd opgestroopt, om vervolgens de halve dag bezig te zijn die bende weer schoon te krijgen. Wij geven je 6 praktische tips waarmee je je badkamer eenvoudig schoon kunt houden. Zo hoef je er weinig tijd aan te besteden en blijft toch alles netjes.

1. Stofzuigen

Wanneer je onder de douche gaat ontstaat er veel vocht in de badkamer. Wanneer er een laag stof op de vloer ligt, levert dit een vieze, plakkerige boel op. Stof dat nat is geworden, blijft veel hardnekkiger liggen dan droog stof. Daarom moet je elke 5-7 dagen de badkamer even stofzuigen, zodat het stof niet te nat wordt. Vervang regelmatig de stofzuigerzak, zodat je stofzuiger optimaal blijft werken.

2. Wastafel schoonhouden

De wastafel is een verzamelplaats voor resten tandpasta, haartjes van het scheren en andere viezigheid. Niet erg prettig om naar te kijken en ook niet prettig om schoon te maken als dit al drie weken zo opbouwt. Daarom is het handig om, als je je ’s ochtends gewassen hebt, de vochtige washand even snel door de wastafel te halen om de viezigheid weg te poetsen. Zo blijft de wastafel er keurig schoon uitzien.

3. Randen en kasten

Stof verzamelt zich niet alleen op de grond en de wastafel, maar ook op alle randen en in alle kasten. Je kunt elke ochtend als je je wastafel hebt afgepoetst, met datzelfde washandje even snel een boordje van de kast schoonpoetsen. Doe je dit elke dag, dan heb je elke week alle randen, boorden en kasten schoon en het kost je maar twee minuten per keer.

4. Kalkreiniger

Eigenlijk dien je alles na het douchen af te drogen zodat er geen kalk wordt gevormd. Maar omdat vrijwel niemand dat doet, kun je ook kiezen voor een HG kalkreiniger. Je spuit deze een keer per week in de douchecabine, na vijf minuutjes spoel je het er weer af met de douchekraan en je bent je kalk kwijt. Dit geldt ook voor kalk op knoppen, slangen en douchekoppen.

5. De WC

De wc wordt al een beduidend stuk schoner als je regelmatig na je toiletbezoek even met een wc-papiertje de bril poetst. Verder kun je na elke ‘grote boodschap’ even wat toiletreiniger erin gieten en indien nodig er even met de borstel doorheen. Dan blijft je wc er glanzend schoon uitzien en heb je er weinig werk van.

6. Vieze randen en afvoerputjes

In de badkamer zijn er randen die met een doekje niet schoon te krijgen zijn. Denk aan de rand onder aan de kraan van de wastafel of de rand om het afvoerputje. Een praktische en goedkope tip: gebruik wat WC-reiniger. Spuit het gewoon over de rand, laat het een poosje intrekken en vervolgens kun je viezigheid er zó af poetsen.

Dankzij deze zes praktische tips blijft je badkamer er schoon uitzien. Natuurlijk moet je er nog af en toe even de ‘grote schoonmaak’ doen, maar je zult merken dat je hier heel snel mee klaar bent. Hoewel het klinkt alsof je heel wat tijd kwijt bent elke dag, ben je binnen vijf minuten klaar. Dan kun je de vervolgens de hele dag genieten van een keurig schone badkamer. Alle spullen die je nodig hebt bij het schoon houden van je badkamer, vind je bij Handyman. Bestel je de spullen online, dan krijg je ze de volgende dag al thuisbezorgd. Aan de slag dus!

Reacties