Foto: 2017-11/Badkamer-herinrichting.jpg

Klaar met je badkamer? Tijd voor verandering!

Als het gaat om de inrichting van je huis, wordt helaas de badkamer vaak vergeten. Maar, waarom? Je badkamer is dé plek waar je je dag begint en eindigt.

Er is toch niets lekkerder dan wakker worden onder een warme douche of even bijkomen na het sporten in een warm bad. Het grootste probleem bij het herinrichten van de badkamer is dat mensen vaak denken dat het te veel werk is. In veel gevallen is dit natuurlijk ook zo, je vervangt niet binnen een dag je douchecabine, maar er zijn ook andere manieren om je badkamer te herinrichten.

Kleine ingrepen met weinig moeite

Je kunt het karakter van je badkamer al redelijk snel veranderen door wat kleine ingrepen te doen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe accessoires, zoals een andere badmat, toiletsets of andere planchetten voor in de douche. Je kunt natuurlijk ook planten neerzetten in de badkamer, let er dan wel op dat de soort geschikt is voor een badkamer klimaat of gebruik kunstplanten. De kranen die je gebruikt in de badkamer zijn vaak ook redelijk makkelijk te vervangen. Dit kost wel iets meer moeite, maar kan veel doen voor de inrichting van je badkamer.

Grotere ingrepen, die meer impact hebben

Naast de kleine ingrepen die over het algemeen redelijk snel gedaan zijn, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om wat grotere ingrepen te doen. Dit kost vaak wel wat meer tijd, maar je kunt wel het interieur van je badkamer drastisch veranderen. Waar veel mensen voor kiezen is het vervangen van een badkamermeubel of wastafel. Dit zijn namelijk klussen die nog wel te doen zijn als je met gereedschap overweg kunt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kolomkast die je zwevend aan de muur kunt monteren. Hier kun je makkelijk handdoeken en andere badkamerartikelen in opbergen. Het leuke van deze kasten is dat ze in veel verschillende materialen te krijgen zijn, die ieder bepalend zijn voor de stijl van je badkamer. Zo zorgt een massief eikenhouten kast voor een warme sfeer. Ben je meer van een strakke inrichting? In dat geval kun je natuurlijk gaan voor een effen kleur kast in hoogglans.

Kortom, laat je dus niet ontmoedigen door de omvang van de klus. Als je niet meer tevreden bent over het interieur van je badkamer, ga dan gewoon aan de slag! Het kost vaak minder moeite dan je denkt en het levert je veel voldoening op als je klaar bent!

Reacties