Foto: 2017-12/Badkamertrends 2018 luca sanitair.jpg

Luca Sanitair trends

Luca Sanitair heeft het afgelopen jaar het private label assortiment stevig uitgebreid en dit zal in 2018 nog completer worden gemaakt.

De Luca private label producten gecombineerd met de DAS radiatoren, Bongio kranen en Globo en Hatria keramiekproducten maken het assortiment compleet.
Het afgelopen jaar zijn er aantal trends naar voren gekomen vanuit de markt. De meest opvallende trends worden kort toegelicht met voorbeelden van het Luca assortiment.

Strak en elegant design

Een opvallende trend is de verschuiving van steeds meer minimalistische eigenschappen binnen de badkamer. Dit is te zien aan de dunne randen bij bijvoorbeeld de Luca opzetwastafels. Ook de Luca staal frames met strakke hoeken zijn verkrijgbaar met een minimale dikte van 12mm. Het geeft een modern uiterlijk en een ruimtelijk effect in de badkamer.

Compacte oplossingen

Een kleine badkamer of toiletruimte kan door slimme oplossingen ideaal voldoen aan de wensen van één ieder. Met de kleinste wandclosetjes van Globo (43x36cm), met of zonder spoelrand, kan een toiletruimte bijvoorbeeld perfect worden ingevuld. De hoekfonteintjes van Luca maken de ruimte compleet.

Combinatie stad en land

Het industriële, stedelijke effect wordt steeds vaker toegepast in de badkamer. Denk hierbij aan de combinatie van bijvoorbeeld beton, staal en bakstenen. Toch wordt het natuurlijke effect met hout, kleur en planten niet vergeten. De combinatie van stad en land ziet Luca als één van de badkamertrends van 2017.

Kleurrijke badkamers

Steeds vaker wordt kleur gebruikt in de badkamer, of dit nu gaat om kranen of om keramiek. Met Bongio heeft Luca Sanitair een kranenfabrikant in het assortiment die meer dan 20 kleuren kan produceren. Ongeveer 70% van de productie van Bongio heeft niet meer de traditionele chroom kleur. Daarnaast heeft de fabrikant Globo het keramiek in 14 verschillende kleuren beschikbaar. Door deze trend heeft Luca Sanitair het private label uitgebreid met baden, opzetwastafels en fonteintjes in de kleuren mat zwart en camoscio (olijfgroen-achtige kleur). Mat zwart is de kleur van 2017 en met camoscio komt de trend van combinatie van stad en land weer terug in de badkamer.

Meer informatie: Luca Sanitair

Meer van Luca Sanitair
Reacties