Geef je badkamer een nieuwe look, zonder veel uit te geven!

Wil jij je badkamer een nieuwe look en feel geven, maar heb je geen zin in/budget voor een grote verbouwing?

Guido van Loon 11 Maart 2021

Wij hebben hieronder een aantal tips voor je opgesteld hoe je dit toch kunt bereiken zonder je hele badkamer op z’n kop te zetten.

Doe inspiratie op

De eerste en belangrijkste tip is: doe inspiratie op! Alleen zo kom je erachter wat je echt mooi vindt. Zoek dus vooral op Pinterest naar de stijlen die jou het meeste aanspreken en struin het internet af. Maak een ‘bord’ aan op Pinterest of werk met screenshots, zodat je gemakkelijk alle foto’s bij elkaar kunt ordenen. Neem daarnaast bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van vtwonen. Zij beschikken over een uitgebreid inspiratie gedeelte op de website, die je voorziet van de laatste trends en tips. Kijk vervolgens kritisch naar je badkamer aan welke elementen je badkamer al voldoet of makkelijk kan gaan voldoen. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om de potentie van je badkamer te zien!

Pak aan die kraan!

Een relatief kleine ingreep, maar met een groot effect is het aanpakken van je kranen in de badkamer. Afhankelijk van je budget kun je kiezen om je wastafelkraan aan te pakken en wanneer het budget het toelaat, neem je ook gelijk je douchekraan mee. Er zijn tegenwoordig prachtige design badkamer kranen voor een zeer toegankelijke prijs. Zeker wanneer jij en/of je partner handig zijn en de kraan zelf vervangen, scheelt dit aanzienlijk in kosten. Er zijn tegenwoordig veel verschillende kleuren en materialen mogelijk wanneer je een kraan uitzoekt. Rosé, goud en mat zwarte kranen zijn echte eyecatchers in een badkamer. Hiermee kun je een goede toon zetten voor de rest van de uitstraling van je badkamer.

Ga voor nieuwe handgrepen!

Het kan zomaar zo zijn dat je badkamermeubel een wat gedateerde uitstraling heeft. Een simpele en goedkope oplossing hiervoor is het simpelweg vervangen van de handgrepen door stijlvolle meubelgrepen. Denk bijvoorbeeld aan mooie mat zwarte handgrepen, of misschien ga je wel voor prachtige rosé of gouden handgrepen. Je kunt het hierbij zo gek maken als je zelf wilt, maar een simpele aanpassing kan soms al voldoende zijn om je badkamermeubel een compleet nieuwe uitstraling te geven. Ditzelfde geldt natuurlijk voor je keukenkastjes, maar dat is voor een andere blog;).

Pak die kwast!

Afhankelijk van de inrichting van je badkamer kan het al een hele nieuwe look creëren wanneer je een muurtje in je badkamer schildert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie nude aardetint. Op deze manier kun je je badkamer omtoveren tot een oase van rust en ontspanning, zonder dat het al te veel kost. Ga dus vooral naar de bouwmarkten om kleurinspiratie op te doen en let er goed op dat de verf ook geschikt is voor in de badkamer. Wanneer je vervolgens zelf je badkamer gaat schilderen, scheelt dit je erg in kosten. Er bestaat tegenwoordig zelfs speciale tegelverf waarmee je over de huidige tegels kunt schilderen. Zo kun je toch een grijze beton look vloer creëren, zonder er nieuwe tegels voor in te moeten zetten. Dit is een ideale oplossing, wanneer je een relatief kleiner budget ter beschikking hebt. Ga hierbij wel even goed op onderzoek uit, zodat je zeker weet dat je een goede kwalitatieve verf hebt uitgezocht, welke niet gaat slijten indien die intensief gebruikt wordt.

Indien je een iets groter budget hebt kun je er ook over nadenken om tegels te vervangen. Tegels zijn er namelijk in allerlei budgetten en wanneer je op koopjesjacht gaat, kun je zomaar een heel mooi en goedkoop exemplaar tegenkomen. Denk hier vooral ook in mogelijkheden. Een relatief ‘saai ogende’ tegel kan heel veel potentie hebben, door hem bijvoorbeeld alleen al in een ander (visgraat)patroon te leggen. Door rechthoekige tegels schuin te plaatsen, creëer je namelijk ineens een mooi visgraatpatroon. Hierdoor heeft de tegel plotseling een compleet andere uitstraling.

Groen is goed

Ook voor je badkamer geldt; groen is goed! Dan hebben we het natuurlijk over de groene kleur van planten. Planten zorgen namelijk voor een frisse uitstraling in de badkamer en creëren het echte wellness gevoel. Daarnaast dragen ze bij aan het gevoel van ontspanning en haal je een extra beetje groen in huis. Kunnen planten wel overleven in een badkamer? Jazeker, er zijn genoeg planten die juist uitermate geschikt zijn om te leven in een badkamer met een relatief hogere luchtvochtigheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de krulvaren of de aloë vera plant. Het is hierbij wel belangrijk dat de badkamer over een raampje beschikt; een plant heeft namelijk naast water ook licht nodig.

It’s all in the details

Zeker wanneer je al deze tips hebt kunnen doorvoeren, is het heel belangrijk dat je ook de laatste stap goed uitvoert. Namelijk het afstylen van de badkamer. Denk hierbij aan een matchend handdoekenrek of doorgetrokken bamboe accessoires. Zorg ervoor dat alle accessoires in dezelfde kleuren categorie vallen en trek dit bijvoorbeeld door in je handdoek kleurkeuze. Zo zorg je dat alles afgestemd op elkaar is en daar creëer je weer rust en eenheid mee.

Wanneer je deze simpele tips hebt uitgevoerd, heb je een compleet andere look and feel gecreëerd zonder te verbouwen! Dus waar wacht je nog op? Doe inspiratie op, verzamel de benodigdheden en ga aan de slag! Voor je het weet lig je heerlijk bij te komen in je ‘nieuwe’ badkamer.

Reacties