Badkamers: welke soorten en maten zijn er en welke past het beste bij jou?

Een badkamer is een ruimte in huis die het verdient om mooi ingericht te worden. Een stijlvolle en nette badkamer maakt je huis namelijk helemaal af.

Guido van Loon 04 April 2020

Je kunt even heerlijk tot rust komen onder een lekkere douche of in een warm bad. Maar waar moet je nu precies op letten bij het inrichten van je badkamer en wat past het beste bij jou? Wij vertellen je iets meer over de huidige badkamer trends en geven je een aantal tips om de perfecte badkamer in te delen!

Badkamer trends

Er zijn een aantal leuke trends voor de badkamer die ook jij toe kunt passen. Het is dus goed om alvast wat inspiratie op te doen. Dit kun je doen op internet, woonboeken, maar bijvoorbeeld ook in een winkel van Grando. Wij hebben de belangrijkste badkamertrends alvast voor je op een rijtje gezet:
- Het gebruik van grote ronde spiegels
- Een donkere douchecabine
- Het gebruik van bijzondere materialen
- Aparte vormen in de badkamer
- Variatie van verschillende soorten tegels

De indeling van de badkamer

Als eerst moet je natuurlijk nadenken over de indeling van de badkamer. Zorg daarom eerst dat je duidelijk hebt wat de afmetingen zijn van je badkamer. Vervolgens kun je bedenken hoe je alles in wilt richten. Houd hierbij natuurlijk ook rekening met de leidingen en aansluitingen zodat hetgeen wat je hebt bedacht ook mogelijk is. Zorg er voor dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen. Om een beter beeld te krijgen over wat je allemaal in je badkamer kunt plaatsen en hoe je dit het beste in kunt delen, kun je naar een badkamer winkel gaan. Dit zal je helpen om zelf een betere indeling te maken. Ook kun je hier terecht met vragen en advies inwinnen om ervoor te zorgen dat ook jij een droombadkamer krijgt.

Badkamermeubels

De badkamermeubels zijn natuurlijk erg belangrijk. Hiermee bepaal je grotendeels de stijl van de ruimte. Kies voor een uitstraling die goed bij je past en die je niet snel zat raakt. Je kunt het beste kiezen voor standaard kleuren. Het kan namelijk zo zijn dat felle kleuren na een tijdje gaan vervelen. Om kleur aan je badkamer te geven kun je weer gebruik maken van accessoires. Hiermee kun je om de zoveel tijd weer afwisselen. Dit is relatief gezien een stuk goedkoper en met de juiste accessoires maak je je badkamer helemaal af!

Reacties