5 badkamertrends op een rijtje

Ben je van plan om je badkamer opnieuw in te richten? Dan kan het geen kwaad om je hierbij te richten op de actuele badkamertrends.

Guido van Loon 24 Mei 2022

Dat dit actuele trends zijn, is wat dat betreft al veelzeggend. Dit geeft immers aan dat veel mensen hiervoor kiezen én dat het aanbod van sanitairwinkels hier ook op aangepast is.

Maar, wat zijn nou de badkamertrends van 2022? En welke kanten kun je precies met deze trends op? De 5 belangrijkste badkamertrends van dit moment worden hieronder besproken.

Aardetinten

Wat betreft kleuren springen de aardetinten er met kop en schouders bovenuit. Kleuren als bruin, taupe, beige en terracotta vormen dé kleurtrend van dit moment. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld nieuwe badkamermeubels? Dan hoeft het niet per sé in één van deze kleuren uitgevoerd te zijn, aangezien je ook voor een groene int kunt kiezen.

Witte tegels met gekleurde details

Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig voor witte tegels in de badkamer. Deze tegels zijn echter niet volledig wit, maar zijn voorzien van gekleurde details. Dit kunnen gekleurde details op de tegels zijn, maar kan ook gekleurd voegwerk zijn. Zo brengen witte tegels met bruine voegen een unieke uitstraling met zich mee.

Comfort & luxe

Het is een ware trend om je badkamer op een luxe manier in te richten. Zo kiezen meer en meer mensen ervoor om in hun eigen badkamer een soort van wellnesscentrum te creëren. Hoe je zoiets doet? Dit doe je onder meer door een bubbelbad in de badkamer te zetten, door een sauna in de badkamer te verwerken of door een comfortabele regendouche op te hangen. De woorden ‘comfort’ & ‘luxe’ zijn trendy woorden op dit moment in de badkamerwereld.

Natuurlijke materialen

Duurzaamheid is al geruime tijd een actueel thema in de maatschappij. Dit thema is nu ook een actueel item geworden in de wereld van badkamers. Veel fabrikanten gaan namelijk natuurlijke materialen gebruiken, bijvoorbeeld voor een badkamermeubel.

Voorbeelden van natuurlijke materialen zijn natuursteen en houtsoorten. Het hout kun je bijvoorbeeld terug laten komen in een scheidingswand, terwijl het natuursteen op tal van manieren verwerkt kan worden. Daarbij is het ook opvallend dat veel details in natuurlijke kleuren uitgevoerd worden. Nikkel, grafiet en goud zijn typerende voorbeelden van populaire kleuren.

Slimme gadgets

Tot slot kiezen ook veel mensen voor slimme gadgets in de badkamer. Denk hierbij aan een spiegel met verlichting, een slimme douche of een badkamerkraan met een sensor.

Op het gebied van smart gadgets krijg je meer en meer keuze. Je kunt bijvoorbeeld ook voor slimme lampen kiezen. Deze lampen beschikken over een bewegingssensor en springen aan als je in de buurt van de badkamer komt. Hoef je in ieder geval ’s ochtends vroeg nooit meer naar het lichtknopje te zoeken!

Reacties