Foto: 2018-02/Badkamermeubel DeKauri Cosentino Dekton.png

Dekton® by Cosentino onthult DeKauri

een op maat gemaakt badkamermeubel ontworpen in samenwerking met Daniel Germani en Riva 1920

Cosentino, wereldleider in de productie van architecturale oppervlakken, en de Italiaanse meubelfabrikant Riva 1920 introduceren samen DeKauri. Dit unieke meubelstuk is ontworpen in samenwerking met de gerenommeerde architect en designer Daniel Germani.

DeKauri, een vrijstaand badkamermeubel gemaakt van 50.000 jaar oud kaurihout exclusief voor Riva 1920, is geïnspireerd op de traditionele Italiaanse credenza. "Voor de keuken zijn er altijd wel ingenieuze, innovatieve ontwerpoplossingen om alles te verbergen en op te bergen", zegt Germani. "Maar dat is niet altijd het geval in de badkamer. Ik realiseerde me dat badkamermeubels in de loop der tijd in wezen hetzelfde zijn gebleven. "Daaruit kwam het idee voort om een vrijstaand meubelstuk te ontwerpen waarin zowel de wasbak als opbergruimte werd opgenomen en weggestopt. "DeKauri verandert ongelofelijk nuttige delen van de badkamer in iets ongelofelijk moois. DeKauri helpt ons te vergeten dat we in een badkamer zijn. Ik kan me dit meubel heel goed voorstellen in een hotelsuite, of een open slaapkamer waar de slaap- en badkamer in elkaar overlopen."

Dankzij Dekton® wasbak en het gebruik van kaurihout om dit meubel te maken, brengt Germani een eerbetoon aan de bestendigheid en veerkracht van Moeder Natuur: de technologie achter Dekton® weet de schoonheid van natuursteen met een ongeëvenaarde duurzaamheid vast te leggen, en het kaurihout - gedolven in Nieuw-Zeeland, waar het duizenden jaren onder water en modder was begraven - voegen een ware exotische twist aan het meubelstuk toe. Als alternatief kan DeKauri ook worden uitgerust met inlegwerk van noten-, wengé- en cederhout.

Meer informatie op Cosentino of Dekton

Reacties