Foto: stock-4-rolls-wc-rol

Stock4Rolls: de reserverol smaakvol weggewerkt

Stock4Rolls is een inbouw-toiletroldispenser, een uniek product voor de toiletruimte, dat in februari 2010 op de Nederlandse markt is geïntroduceerd.

Stock4Rolls is een inbouw-toiletroldispenser, een uniek product voor de toiletruimte, dat in februari 2010 op de Nederlandse markt is geïntroduceerd.

Terwijl bij traditionele reserverolhouders slechts enkele toiletrollen in het zicht bewaard kunnen worden, biedt deze nieuwe oplossing een smaakvolle afwerking voor de moderne badkamer of toilet. In de dispenser kunnen tot 12 reserverollen opgeborgen worden. Stock4Rolls kan ingebouwd worden in een onbenutte holle ruimte, bijvoorbeeld naast een reservoir van een inbouwtoilet.

 

Mary Dekker, interieurarchitecte en eigenaresse van MD-design, heeft Stock4Rolls bedacht, ontwikkeld, gepatenteerd en toegepast om een oplossing te bieden voor de steeds terugkerende vraag: “Waar laat ik mijn reserve toiletrollen zodat ze uit het zicht zijn én dat ik er makkelijk bij kan?” Voor veel consumenten bieden de gangbare toepassingen voor het opbergen van reserve toiletrollen geen goed antwoord op deze vraag. Een losstaande stok op een voet of een op een wand geschroefde houder bieden alleen een praktisch antwoord. Deze accessoires dragen niet bij aan een fraaie afwerking van het toilet of de badkamer. Tevens bieden deze accessoires maar plaats aan enkele rollen. Ook nemen de reserve toiletrollen in de traditionele situatie onnodig veel ruimte in, ruimte die in de toiletruimte over het algemeen zeer schaars is.

Stock4Rolls biedt de volledige oplossing:
- Als inbouwsysteem in een niet benutte holle ruimte neemt het geen extra ruimte in de sanitaire ruimte in;
- Het biedt plaats voor maximaal 12 rollen, dit afhankelijk van de beschikbare ruimte;
- Er is zicht op één rol zodat altijd duidelijk is voor gasten waar zich de reserverollen bevinden;
- Het inbouwsysteem wordt smaakvol afgewerkt in een bij het toilet passend design.

Fraaie afwerking en functionaliteit

In de moderne sanitaire ruimte staat fraaie afwerking van functionele producten voorop, maar wordt de functionaliteit niet uit het oog verloren. Daarom is bij de ontwikkeling van Stock4Rolls gekeken naar functie én afwerking. Na installatie van het systeem ziet de gebruiker alleen een smaakvol afgewerkte box met daarin één toiletrol. De afwerking kan in 4 kleuren besteld worden, wit, pergamon, zwart en mat chroom look, zodat er altijd een oplossing is voor de individuele inrichting.

De Stock4Rolls toiletroldispenser bestaat uit drie onderdelen:
- Het inbouwdeel (1) dat achter de afwerkwand gemonteerd wordt en vanuit de sanitaire ruimte toegang biedt tot de voorraad toiletrollen;
- De voorraadhouder (2) voor de toiletrollen, eenvoudig op de juiste maat te maken door de installateur, hiervoor kan een standaard rookgasafvoerpijp gebruikt worden;
- Het opbouwdeel (3) dat in het inbouwdeel geschoven wordt tijdens het afmonteren van de sanitaire ruimte, bestaande uit een box waarin de stapel reserve toiletrollen staat en voor de afwerking van de tegelrand zorgt.

Stock4Rolls kan worden ingebouwd in een holle wand, bijvoorbeeld naast een inbouwreservoir, en biedt een makkelijk bereikbare opbergruimte voor 1 tot circa 12 reserverollen. Zowel standaard als grootformaat toiletrollen passen in de Stock4Rolls dispenser. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan een passende voorraadhouder worden geplaatst. Via de opening in de wand kan de dispenser worden gevuld door van onderaf te stapelen. Indien de onderste, zichtbare, reserverol wordt uitgepakt zakt de volgende rol naar beneden.

Over Mary Dekker

Mary Dekker, eigenaresse van MD-design, is sinds 1990 actief als ontwerper binnen haar eigen bedrijf voor de zakelijke en de particuliere markt. Haar specialisatie ligt op het gebied van luxe, exclusieve sanitaire ruimten. Voor de televisieprogramma´s TV- Woonmagazine en Wannahaves presenteerde Mary items over sanitair. Op diverse (vak-)beurzen heeft Mary samen met vooraanstaande collega´s en fabrikanten volledig ingerichte badkamers laten zien. Daarnaast maakte zij schetsontwerpen van badkamers voor consumenten in opdracht van de Stichting Sanitair & Verwarming op de beursstand “De Ontwerpfabriek”. Naast deze veelzijdige werkzaamheden geeft Mary sinds najaar 2006 in opdracht van Hansgrohe Nederland regelmatig seminars met het thema “Verkopen en Ontwerpen van luxe badkamers” voor detaillisten in de sanitairbranche.

Meer informatie: www.stock4rolls.com.

Publicatiedatum: 29 maart 2010

Reacties