Foto: waterpik-water-flosser

Onderzoek: Waterpik monddouche verwijdert heel veel tandplak

Het verwijderen van bacteri?n in de mond is de sleutel in de strijd tegen tandbederf en tandvleesziektes.

Het verwijderen van bacteri?n in de mond is de sleutel in de strijd tegen tandbederf en tandvleesziektes. www.soap.com

Een nieuw gepubliceerde studie, uitgevoerd door de Universiteit van Southern California School of Dentistry (USC), laat zien dat Waterpik(R) monddouches effectief 99,9 % van alle schadelijke tandplak van tanden verwijderen. De studie is gepubliceerd in het Amerikaanse blad Compendium of Continuing education in Dentistry. Het is voor het eerst dat met een nieuwe onderzoeksmethode dit resultaat zichtbaar is gemaakt.

Het onderzoek

De USC studie, geleidt door de befaamde biofilm expert J.William (Bill) Costerton Ph.D., heeft een Scanning Electron Microscope (SEM) ingezet om de effectiviteit van een Waterpik(R) monddouche te evalueren bij het verwijderen van tandplak. Monddouches spuiten onder hoge druk waterpulsaties diep tussen de tanden en onder het tandvlees, waar men met poetsen of flossen niet kan komen. Door onder deze bijzonder gevoelige microscoop naar tanden te kijken konden de onderzoekers veel meer zien dan met traditionele methoden.
Voor deze studie zijn tanden van patiënten met veel tandplak getrokken en daarna bewerkt om de aangroei van extra tandplak te bevorderen. De tanden zijn onderworpen aan een drie-seconden behandeling met een monddouche en bekeken onder de SEM microscoop.

"De resultaten waren bijna onmogelijk te geloven de eerste keer dat ik ze zag," was het commentaar van Dr.Costerton, de grondlegger en directeur van het USC center for Biofilms. "Een van de moeilijkheden met tandplak is dat je het niet kunt zien, dus hadden wij geen visueel bewijs van een complete verwijdering. Maar nu met deze directe methoden, de Scanning Electron Microscopy, kun je het resultaat na gebruik van een monddouche goed evalueren. Je bekijkt het met een scanning scope en de tandplak is verdwenen. Het is simpelweg verdwenen. En dat is ondubbelzinnig en onbetwist."

Deze nieuwe resultaten komen bovenop meer dan 50 klinische studies die bewijzen dat de Waterpik(R) monddouche veilig en zeer effectief is in het bevorderen van een goede gezondheid van de mond. In feite is dit het beste alternatief en de beste keuze voor patiënten die niet willen of niet kunnen flossen hetgeen bewezen wordt door de superieure resultaten tegen bloedingen en gingivitis. Het is ideaal voor de meeste patiënten omdat het product makkelijk te gebruiken is, zelfs op de moeilijkste bereikbare plaatsen. Voor meer informatie over dit onderzoek kijk op de internetsite http://www.waterpik.nl of op de Engelstalige site http://professional.waterpik.com.

Over Waterpik

Water Pik, Inc., gevestigd in Fort Collin's, Colorado (USA) ontwikkelt en vermarkt wereldwijd producten op het gebied van persoonlijke verzorging.
Waterpik(R) heeft een leidende rol in de segmenten van pulserende douchekoppen en dentale producten. Waterpik(R) is wereldwijd marktleider in monddouches en is het meest door tandartsen aanbevolen merk.
Waterpik(R) wordt in Nederland gedistribueerd door Global Agency B.V. te Naarden.

Publicatiedatum: 28 april 2009

Reacties