Foto: nieuwe-emco-badkamneraccessoires

Nieuwe Emco badkameraccessoires

Exclusieve nieuwe producten en consequente programma-aanvullingen voor individuele badkamervormgeving.

Emco Bad presenteert zich op de SHK in Essen met talrijke nieuwe producten en aanvullingen voor exclusief badkamercomfort bij object- en privétoepassingen. Het zwaartepunt vormt zowel de functionele als de architectonische uitbreiding en optimalisering van het veelzijdige aanbod. Tot de highlights van het beursoptreden behoren variantrijke wasmeubeloplossingen, stijlvolle wastafelmodellen, zowel praktische als aantrekkelijke functiemodules en bergruimteconcepten, een nieuwe badkameraccessoires-serie alsook een nieuwe ledlichtspiegel. Met de nieuwe producten maakt de fabrikant uit Lingen een grote speelruimte mogelijk bij de vormgeving van individuele designwerelden die specifieke eisenprofielen, gebruikersgerichte comforteisen en de huidige eisen van de markt in gelijke mate bedienen.

Voor haar innovatieve inrichtingssyteem 'Asis' stelde de onderneming voor de eerste keer een breed aanbod voor aan wastafels alsook van wastafelbladen en planchets. Met de nieuwe producten vindt er een consequente verdere ontwikkeling plaats van de wasmeubeloplossingen binnen het programma, die aanvullende mogelijkheden levert bij de individuele, zowel esthetisch als functioneel optimaal op elkaar afgestemde vormgeving van badkamers bij hoogstaande privé- en objecttoepassingen. Op die manier vormen de nieuwe, vrij hangende wasmeubelconsoles zowel in hun toepassingsbereik als kleur- en materiaalkeuze een ideale aanvulling op de veelzijdige module-eenheden en lichtspiegelkasten van het exclusieve ruimtesysteem. Tot het aanbod behoort een volledige wastafeloplossing met geïntegreerde wasbak, een met veel moderne opzetwastafels van toonaangevende fabrikanten combineerbaar wastafelblad alsook een zowel afzonderlijk alsook in combinatie met de wastafelvarianten aan te brengen planchet. De drie uitvoeringen zijn bovendien leverbaar in telkens drie verschillende kleuren en breedten alsook naar keuze met schuiflade of frontpaneel. Daarmee komt de fabrikant met een brede keuze aan wasmeubeloplossingen, die een grote speelruimte bij de vormgeving biedt aan nagenoeg alle eisenprofielen.

Bovendien bepaalt de fabrikant uit Lingen met evenzo praktisch als aantrekkelijk vormgegeven functionele modules een nieuwe trend voor haar innovatieve ruimtesysteem 'Asis'. De onderneming presenteerde acht nieuwe producten die het basisidee van het programma volgend klassieke badkameraccessoires in ruimtebesparende, stijlvolle functie-eenheden integreren. Kenmerkend voor de nieuwe modules is het verminderde functionele design, die een behoeftegeoriënteerde, speciaal op de desbetreffende comforteisen afgestemde badkamerinrichting mogelijk maakt. Op de voorgrond staat hier het op het desbetreffende gebruiksbereik afgestemde, eenvoudig bereikbare en op wens bijzonder gedetailleerd aanbrengen van de functionele elementen wat overeenkomt met de designwereld van het ruimtesysteem en daarmee eveneens tegemoet komt aan hoogstaande eisen wat de vormgeving betreft. De hoogwaardige, met stijlvolle glasfronten uitgevoerde modules weerspiegelen met betrekking tot hun conceptionele design, de materiaalkeuze alsook de verwerking zowel de jarenlange kennis van de onderneming als de actuele eisen van de markt. Op die manier vindt er een consequente functionele en architectonische uitbreiding van het programma plaats, die extra speelruimte biedt bij de vormgeving van een individuele welbevinden-ambiance in object- in privébadkamers in gelijke mate.

De fabrikant presenteerde eveneens nieuwe producten en aanvullingen op haar consequent verder ontwikkelde programma 'Emco monolith'. De reeds afgelopen jaar succesvol op de markt gelanceerde, hoogwaardige lichtspiegelkast uit de serie werd op nuttige wijze uitgebreid met een optioneel opbergsysteem met bijpassende accessoires, zich door een licht, sierlijk aandoend design onderscheidende wastafelmodellen alsook vier stijlvolle opbergmodules. Alle nieuwe producten zijn daarbij analoog aan de lichtspiegelkast wat betreft het uiterlijk, de materiaalkeuze alsook de afmetingen optimaal afgestemd op de sanitairemodule van de Monolith-serie van de onderneming Geberit. Vanwege hun sierlijke, tijdloze design, de innovatieve uitvoeringskenmerken en de hoogwaardige afwerking maken de productseries zowel afzonderlijk alsook in combinatie met elkaar een zich functioneel aanvullend alsook optisch een eenheid vormende badkamerambiance mogelijk die voldoet aan hoogstaande klantwensen.

Met de nieuwe serie 'Classic' presenteerde de fabrikant uit Lingen bovendien nog hoogwaardige badkameraccessoires voor hoogstaande esthetische eisen. Zoals al uit de naam duidelijk wordt, maakt de onderneming door een nieuwe interpretatie van klassieke accessoires de stijlechte integratie van het productassortiment in badkamers mogelijk, die zijn vormgegeven in een overeenkomstige sfeer. Het programma kenmerkt zich door een sprekend, helder design, de beperking tot de belangrijkste kernelementen alsook door een bijzondere esthetiek van het materiaal en vormt op deze manier een verbinding tussen historische charme, kwaliteit, comfort en functionaliteit. Karakteristiek kenmerk van de nieuwe serie badkameraccessoires zijn luxueus gevormde ronde of hoekige wandconsoles alsook glaselementen met hoogwaardige pantografische decors. Daarmee bedient het nieuwe programma volgens informatie van de fabrikant in eerste instantie de hoge verwachtingen van de gebruiker bij klassiek-elegante, luxueuze alsook met veel glamour vormgegeven badkamers voor hoogstaande object- en privétoepassingen.

Bovendien presenteerde de onderneming een nieuwe, met energie-efficiënte ledlichttechniek uitgevoerde spiegel als uitbreiding van het innovatieve programma 'Prestige'. Karakteristiek voor het nieuwe product evenals voor de gehele serie is een compleet omlopende, traploze via een touch-sensor dimbare ledverlichting. Daardoor biedt de passpiegel zowel losstaand als in combinatie met de reeds in het programma opgenomen lichtspiegels en lichtspiegelkasten een optisch highlight. In combinatie met zijn sierlijke, rechtlijnige design alsook het lage energieverbruik draagt het nieuwe product in het bijzonder in hoogwaardig ingerichte badkamers bij tot een exclusieve en originele ambiance. Met de programma-uitbreiding reageert de fabrikant op de sterke vraag van de markt en rondt het zijn veelzijdige, met moderne ledtechniek voorziene aanbod klantgericht af.

Meer informatie: www.emco.de

Publicatiedatum: 28 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties